Position: hotel888 > HIV/ADIS >

kost til halspulsåren sygdom

   Halspulsåren sygdom opstår, når der er en ophobning af fedtstof , kaldet plaque , i din halspulsårer , som kører sideløbende med nakken . Den arterier bringe ilt-rige blod til hjernen , hovedbund , ansigt og hals . Denne opbygning af plak kan føre til et slagtilfælde og andre livstruende sygdomme . En kost , der sænker højt blodtryk og højt kolesteroltal er en nøglekomponent til behandling halspulsåren sygdom

TLC og DASH


The National Heart , Lung and Blood Institute anbefaler en kost, der er lavt salt , mættet fedt og transfedt og kolesterol . To eksempler på denne form for kost er de terapeutiske ændringer i livsstil ( TLC ) og kost tilgange til at stoppe hypertension ( DASH ) kost for at holde halspulsåren sygdom forværres .

TLC er typisk anbefalet af din læge, hvis du har et højt kolesteroltal . Som en del af denne diæt , du færre end 7 procent af de kalorier spiser hver dag bør komme fra mættet fedt , som typisk findes i animalske produkter , herunder mejeriprodukter . Samlet set denne diæt holder dit daglige indtag af fedt til mindre end 35 procent af kalorier . Du skal også behovet for at begrænse dit indtag af kolesterol til mindre end 200 mg om dagen .

TLC kost gør mere end at fokusere på det fedt du spiser . Høj -fiber fødevarer er også vigtige , fordi de hjælper til at fjerne overskydende kolesterol . Høj -fiber fødevarer omfatter frugt og grøntsager , bønner og hel- korn såsom havregryn .

Hvis du ikke allerede en fisk Æder , du ønsker at tilføje denne vigtige kilde til omega -3 fedtsyrer i din kost mindst to gange om ugen , fordi det vil bidrage til at sænke dit kolesteroltal . Laks, makrel og tun er de bedste kilder til disse næringsstoffer .

Mens tilføje disse fødevarer er vigtige , skal du også nødt til at reducere mængden af salt og alkohol du indtager hver dag . Begge disse stoffer hæve dit blodtryk og fedt i blodet .

Hvis du har forhøjet blodtryk , kan DASH kosten anbefales af din sundhedspleje udbyder . Denne diæt er også fokuseret på at spise masser af frugt , grøntsager og fuldkorn , mens den begrænser salt .

Som en del af DASH , skal du skære ned på rødt kød forbrug samt sukker . Fedtfri eller fedtfattig mælk mejeriprodukter er inkluderet. Kosten er lavere i mættet fedt , transfedtsyrer og kolesterol og højere i fødevarer , der giver næringsstoffer såsom kalium , magnesium , calcium , proteiner og fibre.

Uanset kost lægen anbefaler for halspulsåren sygdom , du 'll også nødt til at tilføje øvelse, fordi det er en vigtig del af behandlingen af denne farlige sygdom .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------