Position: hotel888 > HIV/ADIS >

niveauer af nyresvigt

   Nyre- eller nyre , svigt tyder på, at dine nyrer har mistet evnen til at fjerne farligt affald fra blodet . Med nyresvigt , er det vigtigt at forsinke eller forhindre yderligere skade på din nyrefunktion . Således er det vigtigt at forstå og vide, hvad dit niveau af nyrefunktion er

Du skal bruge: .
Insulin pumpe
. Daglig blodglukose log .
Daglig insulin dosering log .

Funktion


Din læge bestemmer niveauet af din nyrefunktion via en glomerulær filtrationshastighed ( GFR ) test . Den beregnes ved hjælp af faktorer som alder , køn og race sammen med en blodprøve kreatinin test . Denne test måler mængden af kreatinin , et kemisk spildprodukt dine nyrer filtrerer ud af dit blod . Når dine nyrer ikke fungerer ordentligt , kreatinin ophobes i blodet .

mild grad


Med et niveau et, en GFR resultat på 90 eller derover angiver, at der er nyreskader. Dog niveau to betyder, at der er både nyreskader og mild nyre fald i funktion . Dette betyder, at din GFR er 60-89 , ifølge National Kidney Foundation ( NKF ) .

avancerede niveauer


Med moderat eller en sats på 30-59 , er der et moderat fald i nyrefunktionen . En GFR af 15-29 tyder på, at din funktion alvorligt nedsat . Niveau fem GFR betyder, at din nyrefunktion på 15 eller derunder .

Behandling

Nyresvigt betyder behandle den underliggende årsag . Denne årsag kan være forhøjet blodtryk eller diabetes .

Advarsel

Hvis du er på GFR niveau fem , skal du dialyse eller en nyretransplantation , i henhold til NKF .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------