Position: hotel888 > HIV/ADIS >

rolle restriktionsenzymer inden for genteknologi

   Genteknologien er et menneske-rettet ændring af den genetiske makeup af organismer til at ændre de træk af disse organismer . Den ældste teknik genteknologi er selektiv avl af husdyr . I de seneste årtier har biologer lært at direkte overføre gener fra DNA ( deoxyribonukleinsyre ) i en organisme til en DNA andres . Værktøjet bruges til at gøre dette er naturens egen " saks " . restriktionsenzymer

Du skal bruge:
Medicin
. Kosttilskud .

Funktion


Begrænsning enzymer er enzymer ( protein katalysatorer ) , der anvendes af bakterier til at makulere invaderende virus . ( . restriktionsenzymer ikke angriber bakterien sig selv, fordi dens DNA er kemisk modificeret på en måde, immunizes det ) Også kaldet begrænsning endonucleases , restriktionsenzymer skive DNA ved meget specifikke steder : på sektioner af DNA , der består af korte strenge af de grundlæggende enheder ( baser eller nukleotider ) af DNA . Disse stereotyp sekvenser er kendt som " anerkendelse sekvenser . "

Potentielle


Fordi nøjagtig samme anerkendelse sekvenser findes i DNA forskellige organismer , kan biologerne bruge restriktionsenzymer til at klippe en DNA-streng fra genomet af en organisme og indsætte den i genomet i en anden . ( En genom er nogen komplet sæt af DNA der er oplagret i en celles kerne . )

Struktur


DNA består af en dobbelt linje , den berømte " dobbelt helix . " Kun fire forskellige slags baser eller nukleotider udgør DNA : adenin , guanin , thymin og cytosin ( A , G , T og C ) . En A base altid obligationer med en T base til at danne en trin på helix og C altid obligationer med G. Denne komplementære base parring gør det muligt at kopiere DNA ved celledeling og til at udføre kopieret genetisk information fra kernen i form af ribonukleinsyre ( RNA ) med henblik på at gøre proteiner .

Resultater

Når en dobbelt streng af DNA er skåret over med en begrænsning enzym , en eller flere baser typisk stikker ud fra en af de to dele på det punkt i snit . Dette er en "sticky ende " af det meste dobbelt-strenget DNA segment , der er blevet hakket ud . Fordi DNA recipientorganismen har været afskåret ved samme sekvens af nukleotider , kan den klæbende ender af modtagerens udsatte DNA blive matchet med den klistrede ende af donor -genet . Dette er muligt i vid udstrækning på grund af komplementære base parring . Biologer bruger et enzym kaldet DNA ligase , en af de enzymer, der er involveret i kopiering DNA , at sy de donerede genet i recipienten DNA .

Fordele

Den genteknologiske muliggjort ved restriktionsenzymer giver en bred vifte af medicinske og andre ydelser . Et medicinsk nytteværdi er hurtigere og mere rigelige produktion af insulin , der anvendes til behandling af diabetes . Den genomer af hurtige -reproducerende bakterier er ændret således , at de indeholder det menneskelige gen for insulin produktion . Tidligere insulin skulle tages fra svin og køer , en form for insulin produktion, var langsom og bekostelig --- og mindre effektiv , da animalske-høstet insulin ikke fungerer ordentligt i ethvert menneske patient .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------