Position: sygdoms > HIV/ADIS >

diabetisk madlavning for børn

   I et barn med diabetes , er insulin ikke produceres eller ikke anvendes korrekt af kroppen . Diabetes hos børn kan behandles med en kombination af insulin , medicin , kost og motion . Madlavning for et barn med diabetes er nemt med vejledning fra en medicinsk team , herunder en læge og diætist

Dietary Basics for børn med diabetes


Ifølge organisationen Kids Sundhed , kan børn med diabetes spiser mange af de samme sunde fødevarer indgår i en typisk barnets kost , med særlig vægt til den indtagne mængde kulhydrater . Kulhydrater hæve blodsukker , så de skal afbalanceres med aktivitet eller medicin for at sikre, at blodsukkeret forbliver selv . Det specifikke beløb af kulhydrater , der kræves i en diabetisk barns kost vil blive bestemt af en læge og diætist . Generelt kræver en diabetisk diæt hyppige måltider og snacks , begrænset sukker og vælge komplekse kulhydrater over simple kulhydrater , ifølge Medline Plus .

Planlægning Måltider


Madplan kan fås specifikt fra et medicinsk team , afhængigt af behovene hos de diabetiske barnet . Generelt bør sunde fødevarer skal bruges til at bygge måltider og snacks , der giver en bred vifte af ernæring i løbet af dagen . Kids Sundhed foreslår en daglig mål at opnå 10 procent til 20 procent af kalorier fra en magert protein , 25 procent til 35 procent af kalorieindtag fra sunde fedtstoffer og 50 procent fra kulhydrater . Kulhydrater er bedst , når de kommer fra fødevarer som fuldkornsbrød , brune ris , producere og mejeriprodukter med lavt fedtindhold . Tilsat sukker bør begrænses i kosten , fordi det er foretrukket at få kalorier og kulhydrater fra fødevarer , der tilbyder de mest ernæring . En sund , afbalanceret kost er passende for hele familien .

Specialized madplaner


Når rådføre sig med et barns medicinske team , kan en specialiseret kostplan anbefales . Nogle måltid planer skal tilpasses til specifikke mål , som vægttab eller øget aktivitet for børn , der spiller sport . Måltider kan også være nødvendigt justering , hvis et barn tager insulin på bestemte tidspunkter af dagen eller hvis barnet er på en insulinpumpe .

En diætist kan anbefale en diabetes udveksling kostplan . Disse planer kategorisere fødevarer og tild et nummer fra hver gruppe for hvert måltid og mellemmåltid . Hvert måltid kan omfatte følgende kategorier : mejeriprodukter, fedt , kulhydrat , kød , grøntsager og frugt . Emner i kosten kan udveksles nødvendigt , såsom erstatte en servering af mælk i en servering af ost til en mejeri enhed .

Andre specialiserede måltid planer kan kræve at tælle kalorier og kulhydrater til at bestemme medicin niveauer . En læge eller diætist kan give logs til at holde styr på indtaget mad , samt pjecer og andre oplysninger.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------