Position: sygdoms > HIV/ADIS >

hvid jod til at hjælpe en underaktiv skjoldbruskkirtel

   Skjoldbruskkirtlen er en kirtel i den forreste af din hals , der producerer afgørende hormoner er nødvendige for at regulere vækst , stofskifte , kropstemperatur og andre funktioner . Det er også det vigtigste sted til opbevaring af jod , et nødvendigt element . Hvis du ikke har nok jod i din kost , vil din skjoldbruskkirtel ikke fungerer korrekt, hvilket forårsager enten hyperthyroidisme ( overaktiv skjoldbruskkirtel ) eller hypothyroidisme ( underaktiv skjoldbruskkirtlen ) . En mulighed er at supplere din kost med regelmæssige eller hvid ( decolorized ) jod tinktur

Kilder og sikkerhed af Jod


Du kan få iod ved at indtage fødevarer som tang , skaldyr , marine fisk og salt tilsat jod . Fordi jod ikke overlever kogning eller stegning , kan du ikke få så meget fra salt , som du ville forvente . Den amerikanske anbefalede daglige tilførsel af jod er 15 mikrogram ( 0,15 mg ) . Ifølge Michael D. Schacter , MD , dette er knap nok til at holde folk fra at udvikle en struma , et symptom på hypothyroidism .

Nogle mennesker frygter konsekvenserne af for meget jod i deres kost . Store mængder over en periode kan forårsage, at skjoldbruskkirtlen til at sænke eller stoppe hormonproduktionen , overlader det til autoimmune angreb . Med andre ord , angriber kroppen fejltagelser din skjoldbruskkirtel for en angriber og dine hvide blodlegemer det . Men det er usandsynligt at ske . NHAMES III ( en national ernæring undersøgelse ) gennemført fra 1988 til 1994 viste, at 15 procent af amerikanske kvinder var mangelfuld på jod . I 2000 konkluderede undersøgelsen , at jod niveauer i Amerika støt var faldende . I Japan , hvor der er langt færre tilfælde af hypothyroidisme , forbruger den gennemsnitlige person ca 13mg af jod om dagen fra forskellige tang og fisk , næsten 100 gange størrelsen af den amerikanske RDA .

Jod Supplering


Hvis du er diagnosticeret med hypothyroidisme eller underaktiv skjoldbruskkirtlen , så spørg din læge til at teste din jod niveauer ved at gøre det, der hedder en " load test . " Dette vil lade dig vide, om du er jod-mangel .

Hvis det er tilfældet , drikker 2-6 dråber jod tilsættes et glas æblejuice eller filtreret vand dagligt . Dette vil forsyne dig med ca 12 mg . Du kan også placere dråber direkte på huden , den eneste af din mund er en diskret sted . Jod er tilgængelig i en decolorized , eller " hvid " løsning . Du foretrækker måske at bruge denne for at undgå pletter på tøjet eller huden .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------