Position: sygdoms > hjerte >

hvordan man kan fange mesotheliom

  Mesotheliom er en sjælden kræft, der kan påvirke foring af maven , lungerne eller hjerte . Kræft skyldes næsten udelukkende af udsættelse for asbest , et materiale engang almindeligvis anvendes i isolering og andre byggematerialer . Som med alle kræftformer , kan fange lungehindekræft i de tidlige stadier forbedre en patients chancer for at bekæmpe sygdommen med succes . Afsløring lungehindekræft tidligt kan give en patient en chance mod denne meget aggressiv form for kræft
1 .
katalog dine symptomer . Lav en liste over dit helbred klager og chart deres forekomst i en kalender . Dette vil hjælpe dig tale med din læge , når du går ind for en høring . Mesotheliom symptomer omfatter ofte åndenød , vedvarende hoste og væske oprustning i lungerne .
2 .
Optag dit arbejde historie . Skriv en liste over tidligere jobs, du holdt og forsøge at huske , hvis du måske har været udsat for asbest i nogen af disse stillinger. At kende navnene på arbejdsgiverne og de år , du arbejdede for dem , kan hjælpe med at bestemme din risiko for at blive udsat for asbest .

3 .
Lav en aftale med din læge . Du behøver ikke at se en specialist , medmindre din læge henviser dig til ¨¦n. Din læge vil give dig en fysisk eksamen , kontrol for væske i lungerne og fornemmelse for kræft klumper .
4 .
Consult med en specialist , hvis din læge henviser dig til ¨¦n. Specialisten kan tage røntgenbilleder af brystet , eller kan bruge MR eller PET scanning .
5 .

Overvej alternative påvisningsmetoder . Fordi mesotheliom har symptomer, der ligner andre former for kræft og lungesygdomme , kan du vælge at gennemgå en biopsi for at verificere diagnosen lungehindekræft . Et andet alternativ metode til at diagnosticere lungehindekræft er at afprøve en blodprøve for forekomst af et protein kaldet SMR .

gode råd og advarsler


 • Mesotheliom er meget aggressiv , så er det vigtigt at se en læge , så snart du opleve starten af eventuelle usædvanlige symptomer .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------