Position: sygdoms > hjerte >

kan disken skade forårsage inkontinens ?

   Cauda equina syndrom ( CES ) er en massiv diskusprolaps disk i lænden , der forårsager kompression af nerve rødder i slutningen af rygmarven , hvilket fører til inkontinens og potentielt permanent paraplegi

cauda equina syndrom ( CES )


Den cauda equina er en sæk af nerve rødder placeret for enden af rygmarven . De er en del af det system, som giver motoriske og sensoriske funktioner til benene , blære og tarm . Cauda equina syndrom opstår som følge af en alvorlig kompression af nerven rødder , der forårsager inkontinens og lammelser .

Årsager


Aldersrelateret degeneration ledsaget af akut stamme eller skade kan resultere i CES . Andre mulige årsager kan nævnes: spinal læsioner og tumorer , infektioner , inflammation , og lumbale spinalstenose

Symptomer


Symptomer på CES omfatte ekstrem lændesmerter , ben svaghed , sensoriske tab , smerte , følelsesløshed , blære og tarm inkontinens . , seksuel dysfunktion og lammelser.

Diagnose

Diagnosticering CES kan gøres ved hjælp af en MRI til at skabe 3- D billeder af rygmarven og nerve rødder , eller ved hjælp af en myleogram x-ray , som benytter et farvestof kontrast for at fremhæve spinal abnormiteter .

Behandling

akut kirurgi er afgørende at vende sensoriske lammelse og inkontinens . Lægemiddelbehandlinger og selvstændige kateterisation kan være nødvendig som blærefunktion kan tage lang tid at forbedre .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------