Position: sygdoms > hjerte >

kan tyndere hår være genetiske ?

   Tyndere hår , også kaldet hårtab eller alopeci , er et fælles problem , der berører over 60 millioner amerikanere . To tredjedele af de berørte er mænd , men 20 millioner kvinder oplever også tyndere hår

Årsager


Der er mange årsager til tyndere hår , hvoraf nogle er kost , over behandling af hår og genetik .

Gener


Når en genetisk tilbøjelighed til tyndere hår er nedarvet , den enkelte modtager et gen fra en eller begge forældre , der får hårsækken til at producere tyndere hår og til at vokse håret langsommere hver efterfølgende vækst cyklus .

Gene-hormon Interaktioner


Den genetiske indflydelse på hårtab kan blive påvirket af hormoner , især hos mænd . Niveauer af testosteron og dihydrotestosteron , også kendt som DHT , interagere med hårsækkene til at øge eller mindske graden af udtynding , selvom disse hormoner ikke giver anledning til eller forhindre det helt .

Arv

Male skaldethed og kvindelige hår tyndere kan nedarves fra begge sider af familien .

Behandlinger

Mens tyndere hår forårsaget af genetik kan ikke helbredes på nuværende tidspunkt, kan samspillet mellem gener og hormoner blive behandlet . Mange medicin til tyndere hår , herunder Rogaine og Propecia , arbejde ved at handle på de hormoner , der formidler den genetiske virkninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------