Position: sygdoms > hjerte >

er svær depression mere udbredt at visse grupper ?

   Depression er mere udbredt i nogle grupper end i andre . Mange faktorer , herunder race og køn , påvirker forekomsten af depression

Genetik


Depression kan nedarves fra dine forældre . Ifølge en 2006 twin undersøgelse fra Kendler et al. depression er 42 procent arvelige for kvinder og 29 procent arvelige for mænd . ( Til sammenligning er højden omkring 60 til 80 procent arvelige . )

Køn


Depression 's heritabilitet kan være en faktor i , hvorfor kvinder er omkring dobbelt så tilbøjelige til at lide af depression som mænd . Ifølge en undersøgelse fra 1994 af Blazer et al . , omkring 21 procent af kvinderne lider af depression på et eller andet tidspunkt i deres levetid , sammenlignet med omkring 12 procent af mændene .

Race


Ifølge en undersøgelse fra 2005 af Riolo et al . , kaukasisk amerikanerne var mest tilbøjelige til at lide af svær depression , mens mexicansk-amerikanere og afro- amerikanere havde en højere forekomst af dystymi , en form for depression , som er mindre alvorlige, men længerevarende end depression .

Seksualitet

En undersøgelse fra 1994 af Hammelman fandt , at homoseksuelle unge var fire til fem gange mere tilbøjelige til at lide af depression end lige personer af samme alder .

Beliggenhed

Folk, der bor i landdistrikterne har en større risiko for depression end folk , der bor i byer , ifølge South Carolina Landdistrikterne Health Research Center .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------