Position: sygdoms > hjerte >

intravenøs lipid terapi & komplikationer

   Lipid infusionsbehandling --- eller lipid behandling , for korte --- indebærer brug af injektioner til at fjerne fedt ved at injicere lipider i kroppen . Lipider er naturligt forekommende molekyler , der består af forskellige fedtstoffer , vitaminer , monoglycerider og diglycerider . Lipid terapi bruges ofte som en form for behandling til at sænke kolesteroltallet . Selv om det betragtes som en behandlingsmulighed for patienter med høje niveauer af fedt , er det betragtes som usikre for mennesker med hjerte-kar- sygdom, og der er mange mulige komplikationer i forbindelse med behandlingen .

Sådan fungerer det


Det overordnede mål med lipid terapi er at sænke niveauet af low density lipoproteiner eller " dårlige " ( LDL ) kolesterol , ifølge Medscape . Behandlingen , der består af intravenøs statiner i kroppen , kan forårsage tre potentielle problemer . Disse problemer er klassificeret i tre typer : mekaniske , smitsomme og metabolisk . Mekaniske problemer skyldes placering af kateter , infektiøse problemer er forårsaget af forkert infusion , og metaboliske problemer er dem, der skyldes indholdet af infusionen selv .

Infektioner


En undersøgelse i Storbritannien kaldes the Heart Protection Study ( offentliggjort i juli 2002-udgaven af "The Lancet " ) konstaterede, at så mange som 22 procent af patienter, som fik infusioner af kolesterol -sænkende medicin havde problemer lige fra behandling sænke den forkerte form for kolesterol ( sænke HDL niveauer, som er " gode " kolesterol , i stedet for LDL-niveauet ) til udvikling af åreforkalkning ( indsamling af fedt i arterievæggene ) . I undersøgelsen viste også , at lipid kombinationsbehandling kan forårsage infektioner , der kræver behandling med antibiotika i op til to tredjedele af patienterne fik infusioner . Lipid infusioner også har forvoldt en tilstand kaldet bakteriæmi , forekomsten af forbigående bakterier i blodet , hvilket fører til en tilstand af øget modtagelighed for infektioner .

andre komplikationer


Andre komplikationer forbundet med lipid infusion omfatter infektioner såsom sepsis ( septisk chok forårsaget af bakterier i blodet ) . Lipid infusion kan endda være ansvarlig for hjerteanfald og problemer med stofskifte , ifølge en undersøgelse foretaget af Massachusetts Medical Society og offentliggjort i juni 1990 spørgsmålet om " The New England Journal of Medicine . " Nogle mennesker , der får IV lipider lide oxidativt stress , intravaskulære fedtaflejring , unormal vaskulære tonus og fedt blodpropper .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------