Position: sygdoms > hjerte >

kan min HDL -niveau er for højt ?

   High-density lipoprotein ( HDL ) er en type af kolesterol , der kaldes ofte "god " kolesterol . HDL er ofte i kontrast med sine low-density modstykke , LDL , som er mærket " dårlige " kolesterol

Funktion


I din krop , HDL bærer det overskydende kolesterol til leveren fra arterierne , men hvis det ophobes i arterierne , kan det medføre forsnævring og hærdning . Det kunne også øge chancen for blokeringer og blodpropper .

Fordele


Øget HDL niveauer fremmer hjerte sundhed og mindske risikoen for hjertesygdomme . En øget HDL har kvaliteter, som er en antioxidant, anti-inflammatoriske og anti-koagulation .

Niveauer


The National Cholesterol Education Program klassificerer en HDL niveau under 40 mg /dL som " lav " , mens et niveau på 60 mg /dL eller derover betragtes som " høj ".

Kost

For at øge HDL , Mayo Clinic anbefaler en kost med hjerte-sund elementer , herunder opløselige fibre som havre , flerumættede fedtsyrer fra nødder , omega-3 fedtsyrer , som dem der findes i fisk og olivenolie .

Blodprøve

Den amerikanske National Cholesterol Education Program anbefaler , at enhver, der er ældre end 20 år burde få en test for kolesteroltal , helst en lipoprotein profil blodprøve .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------