Position: sygdoms > hjerte >

klumpfod korrigerende ponseti teknik

   Den Ponseti Teknikken er en kirurgisk behandling af fødselsskade kendt som klumpfod . Behandlingen gradvist omstiller den deformerede foden ved hjælp af en række afstøbninger til at flytte foden lidt efter lidt over en periode . I nogle tilfælde er denne teknik ikke nok , og kirurgi kan være nødvendig

Om klumpfod


klumpfod ( også nogle gange kaldet anordninger til klumpfødder ) er en deformitet i foden i et spædbarn ved fødslen . Barnets fod ( eller fødder ) er snoet , så foden er i en skarp vinkel i forhold til ben og ankel . Vinklen gør foden ligne en klub , der er kilden til navnet .

Ud over den vinkel , kan foden være mindre end normalt , og der kan være svaghed , underudviklede muskler eller problemer med senerne . Hvis problemet går ukorrigeret , kan barnet gå med en underlig gangart senere i livet , folk med ukorrigeret klumpfod gå på den udvendige kant af foden , og er nogle gange ude af stand til at placere deres mund flad .

Den Ponseti Teknik


Den Ponseti teknik er en kirurgisk behandling for klumpfod . En læge vil placere de berørte ben i en række afstøbninger , som gradvist vil tvinge foden og sener at tilpasse normalt . Den støbte ændres ofte-som regel hver uge-så den bevægelse af foden er blid . De kaster normalt ikke forstyrrer barnets aktiviteter , og hvis behandlingen påbegyndes straks , kan foden korrigeres ved den tid, barnet er parat til at begynde at gå .

Efter den sidste stemmer er fjernet , Det er vigtigt at fortsætte behandlingen for at sikre, at klumpfod ikke gentager sig . Stretching, er øvelser , nat benskinner , specielle sko og seler alle mulige opfølgning behandlinger .

kirurgiske behandlinger


I nogle tilfælde er klumpfod alvorlig nok , at ikke-kirurgiske teknikker ikke kan være nok . I disse tilfælde vil en ortopædkirurg opererer på sener , ledbånd eller led i de berørte ben . Normalt er denne operation vil give mulighed for sener i foden at forlænge eller flytte til et andet sted . I nogle tilfælde kan kirurgen også pause, og reset ben .

Kirurgisk intervention opstår typisk, når barnet i 9 til 12 måneder gamle , men i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at operere , når barnet er så ung som 3 måneder. Som med Ponseti teknik , opfølgning er nødvendig for at sikre , at foden forbliver sunde .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------