Position: sygdoms > hjerte >

hvordan man vurderer lungerne lyde

  Kun en uddannet sundhedspersonale bør diagnosen nogen pulmonal lidelse . Når det er sagt , næsten alle, der besidder en arbejdsgruppe stetoskop og en generel forståelse af anatomien kan udføre følgende noninvasive analyse . Der er 14 pladser , auskultation point på en persons ryg ( syv på hver side ), som du kan bruge til at lytte til en patient 's lunge lyde . Altid lytte til auskultation point bilateralt , dvs punkt 1, med det tilsvarende punkt 1 på den modsatte side

Du skal bruge: .
stetoskop .

Lokalisering auskultation Points


1 .
Start bare lateral til patientens midterlinje ( hvor nakke og skuldre mødes ) . Dette er det første punkt i auskultation .

2 .
Find de næste fire point mellem hver anden intercostal rummet ( rummet mellem to ribben ) , jo længere ned i patientens ryg , mens der opholder sig i en lige linje .
3 .
Find punkt 6 og 7 , omkring to inches laterale ( væk fra midten af linjen ) fra punkt 4 og 5 , hhv.

Procedure1 .
Placer stetoskopet på den første auskultation punkt på højre side af patientens krop . Instruer patienten til at tage en kort åndedrag , efterfulgt af en dyb indånding .
2 .
Flyt stetoskop i en stige-lignende mønster til den anden side , og gentag trin 1 på den anden side første auskultation punkt .
3 .

Gentag denne proces for de resterende 12 point , og husk altid at sammenligne som punkter, for eksempel , punkt 4 med det tilsvarende punkt 4 på den modsatte side .

gode råd og advarsler


 • Kun en uddannet sundhedspersonale bør skelne mellem lunge lyde høres . Hvis du hører unormale lyde , såsom knitrer eller wheezes pålægge den person, for at besøge med sin læge .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------