Position: hotel888 > hjerte >

kan MRSA spredes til hunde ?

   MRSA , en forkortelse for methicillin resistente Staphylococcus aureus , er en bakterie kendt som en " superbakterie . " . Ligesom mennesker , kan dyr kontrakt MRSA ( udtales Mur-sah )

Staph


Staphylococcus aureus , ofte kendt som staph , er en almindelige bakterier ofte findes på hudens overflade . Faktisk kan staph findes på huden af omkring 25 % af den amerikanske befolkning . Men når det bakterier bliver resistente over for antibiotika såsom methicillin , penicillin , og amoxicillin , bliver det sværere at behandle .

truede dyr


Ligesom mennesker , dyr kan kontrakten MRSA . I mange år troede man , at MRSA var et menneske , der kun sygdom . Dette ændrede sig i 1972, da en malkeko blev diagnosticeret med MRSA . Til dato , har en række dyr kontrakt MRSA , herunder fugle , svin , heste , katte og hunde .

Risikofaktorer


Visse risikofaktorer øge chancerne for en hunds ordregivende MRSA , herunder brudt hud , en kompromitteret immunsystemet , og dårlig hygiejne . Dyr anvendt i sundhedssektoren er særligt udsatte , som er dem, der bor i overfyldte områder . Service dyr , der anvendes på hospitaler , plejehjem og klinikker er også i fare .

Forebyggelse

En måde at hjælpe med at forhindre overførsel af MRSA til hunde er ved hyppig håndvask , brug af handsker , iført masker og dekontaminerende delte omgivelser . Hvis hunden sker for at være en terapeutisk arbejdstager i sundhedsindustrien , forhindre hunden fra slikke hud eller " rystende hænder " med patienterne. Også holde hunden væk sengetøj og linned .

Diagnose og behandling

Dyr er normalt diagnosticeret af en dyrlæge via næsebor svaberprøven . De mest almindelige manifestation af MRSA hos hunde er hudinfektion . Hvis der findes en infektion , er hunden behandles med antibiotika salve eller anden form for antibiotika . Dyrlæger anbefaler et behandlingsforløb baseret på hundens fysiske undersøgelse , laboratoriearbejde , og sygehistorie .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------