Position: sygdoms > hjerte >

definition af ortose

   Ortose , der kommer fra det græske ord " orthos " ( som betyder " straight " ) henviser til en ekstern , custom -made medicinsk udstyr , der bruges til at understøtte , tilpasse , forebygge eller korrigere deformiteter af en legemsdel , eller at hjælpe en fysisk svaghed eller forbedre funktionen af bevægelige dele af kroppen , efter den canadiske Association for Ortopedteknik

Typer af Ortoser


Den medicinske skinne , såsom knæ skinne eller ankel bandage , er den mest almindelige eksempel på en ortose . Andre ortoser omfatter albuebind , beskyttende ansigtsmasker , " glorie "eller cervikal kraver ( for ryggen personskader) , og in- sko fod orthotic .

Primary Programmer


Ortoser er altid forbundet med enheder , der anvendes uden for kroppen . Intern medicinsk udstyr og implantater , såsom pacemakere og hofte udskiftninger , er ikke ortoser .

almindeligste anvendelser


Den mest almindelige dele af kroppen, hvor ortoser der anvendes, er rygraden , hofte , knæ , fod og hånden .

ortose Design

Mange design faktorer påvirker funktionaliteten af ortoser . Vigtigste kvaliteter omfatter vægten af enheden , let at påføre, og fjernelse indstillingsmuligheder og bredde passer , overkommelig pris . og holdbarhed

Orthotics

Det medicinske område har specialiseret sig i design , fremstilling og montering af ortoser er kendt som orthotics . Dette felt er på mange måder ligner proteser , der fokuserer på design , fremstilling og montering af kunstige kropsdele .

Blive en Orthotist

For at blive en orthotist , skal du tjene en bachelor- uddannelse i orthotics og gennemføre et residency program under en licens professionel . At blive certificeret i USA , skal orthotists bestå en eksamen fra det amerikanske bestyrelsen for Certificering i Orthotics og proteser .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------