Position: sygdoms > hjerte >

hvordan man kan beslutte : Er det en kold , eller influenza

  Er det en forkølelse eller influenza ? Det kan være svært at fortælle . Uanset hvad, har du ikke føler dig godt . Men hvis du undrer dig over om specifikationerne , har CDC skitseret nogle af de store forskelle mellem de to

Du skal bruge: .
Termometer


1

Først og fremmest , hvor hurtigt gjorde dine symptomer kommer på ? Med både almindelig forkølelse og den sæsonbestemte influenza , har en tendens at symptomerne udvikler sig over nogle få dage . Med svineinfluenza , dog symptomer kommer hurtigt , ofte i løbet af få timer .

2 .
Er du træt ? Forkølelse gør du føler dig lidt søvnig . Den sæsonbestemte influenza gør dig moderat træt og sløv . Med svineinfluenza , kan du ekspert til at føle sig moderat til alvorligt træt-endda helt udslettet .
3 .
Er du overbelastede ? En stoppet op næse er fælles med almindelig forkølelse , hvilket gør det vanskeligt at trække vejret . Du vil sikkert nyse meget . Hoste er fælles, også, og det er som regel produktive , hvilket betyder at du hoste op slim . Med den sæsonbestemte influenza , er din næse mere sandsynligt, at løbende at tilstoppet , men du vil nyser med influenza , også . Hvis du har en hoste , er det sandsynligt at være tør og hacking , snarere end produktivt . Med svineinfluenza , er tilstoppet næse og nysen usandsynligt , men du vil have en alvorlig , tør hoste .
4 .

Ondt i halsen ? En halsbetændelse er fælles med både almindelig forkølelse og med sæsonbestemt influenza . Det er normalt IKKE til stede med H1N1 . Hvis du har en ekstremt ondt i halsen og feber , hoved til læge- det kan være STREP hals , som skal behandles med antibiotika .
5 .
Ømhed og smerter er mildt med kulden. Du kan opleve nogle muskelømhed , men du er ikke sandsynligt, at have en hovedpine . Med den sæsonbestemte influenza , hovedpine fælles og krop ømhed er moderat smertefuld . Patienter med svineinfluenza normalt oplever svær hovedpine og svær krop ømhed .
6 .
feber er ualmindelige med forkølelser , og du er usandsynligt, at få kuldegysninger . Med influenza , er moderate feber almindelige, og mange mennesker oplever mild eller moderat kuldegysninger . Hvis du er blevet smittet med H1N1 -virus , kan du forvente en høj feber ( 101 eller højere) og bestemte kuldegysninger .

7 .
Endelig mavegener er usandsynligt med den kolde eller sæsonbestemt influenza ( faktisk , selv om udtrykket er almindeligt , er der ikke sådan noget som " maveinfluenza " ) . Mange patienter med svineinfluenza , men erfaringen moderat til svær kvalme , opkastning og diarré .
8 .
Som med mange sygdomme , en ounce af forebyggelse er værd at et halvt kilo helbredelse. Uanset om du har forkølelse eller influenza , kan du forvente at få det bedre inden for en uge til ti dage. H1N1 er mere alvorlig og generelt tager længere tid at rydde op . Vask dine hænder ofte , og ikke deler mad eller drikke denne vinter ! I løbet af de counter medicin kan give en vis lettelse , og din læge kan ordinere Tamiflu , et antiviralt medicin , for at mindske sværhedsgraden og varigheden af influenza symptomer .

gode råd og advarsler


 • Hvis du har en forkølelse eller influenza , undgå at sprede det til andre ved at holde din mund og næse dækket med en maske . Hvis du har feber , skal du ikke gå på arbejde eller skole , indtil feberen er væk , uden medicin i mindst 24 timer . Blive hjemme så meget som muligt .
 • Hvis det er muligt , har en anden i din husstand lave mad . Der er mindre chance for , du udsætter alle andre for at en virus , hvis du ikke håndtere fødevarer .
 • Vask dine hænder ofte , eller brug en hånd sanitizer . Brug spritservietter til at tørre ned ofte rørt elementer , såsom mobiltelefoner , computer keyboards , lyskontakter og dørhåndtag et par gange om ugen .
 • Brystsmerter er moderat med influenza , og kan blive alvorligere med H1N1 . Straks søge lægehjælp , hvis du har smerter i brystet eller besvær med at trække vejret .
 • feber kan forårsage dehydrering , som kan være farlige . Sørg for at du får nok at drikke . Hvis du er opkastning , holde sig til Pedialyte eller klar væske , som bouillon og flade ginger ale , indtil du kan holde den nede .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------