Position: sygdoms > diabetes >

hvordan man får sukker diabetes under kontrol

  Leve med diabetes kan være en udfordring for mange mennesker . Det kræver selvkontrol , viden om sygdommen og en forståelse for konsekvenserne af ikke at behandle det ordentligt . American Diabetes Association ( ADA ) har mange forslag til at få din diabetes under kontrol til at hjælpe dig leve et lidt normalt liv
1 .
Arbejde tæt sammen med din læge team , herunder en læge , diætist og /eller diabetes pædagog til at udvikle en behandlingsplan . Planen andre vigtige medicinske behandlinger , såsom vision , tandlæger og fodpleje , at identificere problemer i de tidlige stadier .
2 .
Tjek dit blod glukose ( sukker ) niveau ofte og holder en log bog til at spore høj ( hyperglykæmi ) og lav ( hypoglykæmi ) niveauer og mønstre , der kan have brug for tilpasning . Forstå hvordan din blodsukkerapparat værker , eller har en diabetes pædagog forklare det for dig , eller ringe til producenten af måleren til orientering . Diskutere resultater med din læge .

3 .
Planlæg en A1C blodprøve til mindst hvert halve år , men helst hver tredje måned for at fastsætte den samlede gennemsnitlige blodsukkerniveau fra de foregående tre måneder. Catch høj A1C niveauer ( over 7,0 procent for voksne ) tidligt at forhindre en langvarig skade på indre organer i kroppen og for at tilpasse behandlingen planer eller insulindosis .
4 .
Tjek for ketonstoffer i urinen ( normalt sker i type 1 diabetikere ) , hvilket kan være et tegn på , at din insulin ikke fungerer ordentligt . Dette kan ske af forskellige årsager og bør diskuteres med Deres læge .
5 .

Overvåg din kost og motion nøje, og forsøge at spise mindre og motionere mere . Arbejde med din læge om insulin og medicin dosering i samarbejde med de fødevarer, du spiser .
Arbejd med din diætist på fødevarer for at undgå , såsom sukkerholdige fødevarer og hvide brød , pasta , hvide ris , hvidt mel og hvide kartofler , som alle er konverteret til sukker hurtigt i kroppen og vil spike dit blodsukker hurtigere .
Vælg gode kulhydrater , såsom frugt og grøntsager , fuldkorn brød og pasta , og søde kartofler , som nedbryder langsommere i kroppen og vil holde dit blod sukker fra spiking .

Spis tilstrækkelige mængder af protein sammen med gode kulhydrater til at opretholde niveauet glukose aflæsninger . Medtag fødevarer såsom nødder , bælgfrugter og bønner til at give masser af fiber .
Indtag et måltid eller et mellemmåltid hver to og en halv til tre timer for at holde blodsukkeret tilstrækkeligt , og undgå høje og lave niveauer .

gode råd og advarsler


 • Hvis din diabetes er i øjeblikket ude af kontrol , og du har ikke set en sundhedsperson i et stykke tid , skal du starte din plan ved at se en læge og få dine A1c blodprøve gjort . Arbejde med din læge om den bedste handlingsplan for at få din diabetes under kontrol .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------