Position: sygdoms > diabetes >

DVT årsag og helbredelse

   DVT eller dyb venetrombose , er en tilstand, der opstår , når en blodprop former i et af de dybe vener i kroppen . Det oftest sker i benet . Denne tilstand kan forårsage alvorlige komplikationer , som blodprop , kan rejse til dine lunger

Årsager


DVT er forårsaget af en blodprop , der på grund af dit blod ikke er i omløb , eller koagulation , som det skal . Blodpropper kan danne grund af underliggende medicinske tilstande eller på grund af kroppens forsvar mod skader på arterierne. De fleste tilfælde af DVT gå væk uden behandling , selvom det er bedst at søge læge .

Diagnose


DVT er diagnosticeret gennem en række tests , herunder en MR , CT -scanning , flebografi og ultralyd . De fleste af disse tests giver et billede af kroppen , der ikke er synlig gennem enhver anden test , og alle vil hjælpe en læge se om en blodprop har dannet sig i en af de dybe vener .

Behandling


Blodfortyndende medicin og blodprop Busters er de to primære medicin anvendes til behandling af DVT . Blodfortyndende medicin mindske kroppens evne til at størkne , hvilket sikrer , at blodet størkner ikke vil vokse sig større i størrelse . Blodfortyndende medicin også forhindre yderligere blodpropper fra formning .

Clot Busters anvendes til alvorlige DVT tilfælde at bryde op blodpropper . Ifølge Mayo Clinic , kan blodprop Busters forårsage alvorlig blødning og bruges kun i livstruende situationer .

Hvis en patient ikke er i stand til at tage blodfortyndende medicin eller blodprop busters på grund af andre medicinske tilstande , vil filtre blive brugt til at holde blodprop fra indgivelsen i lungerne , hvis det sker at bryde løs .

Kompressionsstrømper kan bruges sammen med medicin og filtre til at forhindre den hævelse , der ofte opstår på grund af denne betingelse . Strømperne er slidt på benene til at udøve pres forhindrer blodet i at størkne dér.

Cures

Clot Busters er den eneste medicin, som vil kurere DVT . Kroppen typisk kur betingelsen om sin egen medmindre en underliggende medicinsk tilstand forhindrer den i at gøre dette .

Forebyggelse

Ifølge Mayo Clinic , kan DVT være forebygges ved at tage ordineret medicin , der udøver den nederste del kalve , der flytter ofte hvis du har været på sengeleje , vægttab, undgå rygning og iført kompressionsstrømper . Hvis du er i høj risiko for at udvikle blodpropper , kan disse foranstaltninger bidrage til at forebygge de blodpropper fra formning .

Komplikationer

DVT kan føre til yderligere komplikationer , herunder lungeemboli og post-vene syndrom . Lungeemboli opstår, når størkne knækker af og rejser til lungerne . Denne betingelse kan være dødelig , hvis ikke behandles , og årsager disse symptomer som åndenød , hoste blod op , angst og nervøsitet , og brystsmerter eller ubehag . Post-vene syndrom udvikler sig, når blodprop skader venerne . Dette medfører en reduktion i blodgennemstrømningen til området . Symptomer på denne betingelse omfatter smerter i benene , misfarvning af huden og hævelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------