Position: sygdoms > diabetes >

er svineinfluenza smitsom ?

   H1N1-eller, som det er mere almindeligt kendt , svineinfluenza-har spredt sig til en pandemi . Den nye 2009 stamme er en sub-type af H1N1 stammen , svarende til den spanske syge i 1918-en anden H1N1 type

Historie


H1N1 2009 svineinfluenzaen har gener , der oprindeligt cirkulerede i svin og fuglebestanden i Asien . En mutation gjorde det muligt for virussen at sprede sig til mennesker , og H1N1 2009 blev påvist i USA i april 2009.

Infektion


Svineinfluenza smitter , hvilket betyder, at det er spredt fra det ene individ til et andet . Infektioner opstår efter kontakt med virus til slimhinder-øjne , næse foring og munden-. via hånd kontakt eller indånding af virus

Symptomer


Hovedpine , feber , opkastning , kulderystelser , løbende næse og træthed er alle tegn på sæsonbestemt influenza og svineinfluenza . H1N1 symptomer er nøjagtig de samme som sæsonbestemt influenza symptomer , med en stigning i sværhedsgrad for nogle individer .

Forebyggelse

Den bedste måde at undgå ordregivende svineinfluenza er at praktisere god hygiejne . Vask dine hænder ofte, holde din mund og næse omfattet, hvis i nærheden af mennesker hoste og nysen og om muligt , undgå, at nogen lider af influenza symptomer .

H1N1-vaccine

I USA , regeringen yder H1N1 -vaccine gratis for alle stater . Kun private udbydere ikke subsidieret af staten eller føderale regeringer kan samle co-betalinger for H1N1 -vaccine . Alle kan kvalificere sig til gratis eller billige vacciner gennem lokale klinikker .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------