Position: sygdoms > diabetes >

hvad organer betyder Cushings sygdom påvirker ?

   Cushings sygdom er en sygdom i hypofysen og binyrerne , hvor alt for meget af et hormon kaldet cortisol er lavet . Det er en del af Cushings syndrom , som er et kompleks af forskellige sygdomme har at gøre med for meget cortisol . Cortisol har adskillige virkninger på kroppen . I overskud, kan kortisol medføre forskellige komplikationer på forskellige organer i kroppen

Cortisol Produktion

Cortisol er et hormon udskilles af binyrebarken som svar på stimulation fra ACTH , et hormon der udskilles af hypofysen . Cushing 's sygdom resultater, når hypofysen producerer for meget ACTH og dermed udløse mere cortisol produktion .

Cortisol Funktion

Cortisol har flere funktioner i den menneskelige krop , for det meste at gøre med respons på stress . Cortisol udgivelser glukose ( sukker ) i blodet , hjælper lagre fedt , øger puls , og reducerer inflammation . For meget cortisol resultater i Cushings syndrom .

virkninger på huden

Med Cushing 's sygdom , huden bliver tynd og let til blå mærker . Fedt akkumuleres også for stor i nogle dele af kroppen lige under huden . Riller , som er lilla strækninger, hvor huden er tyndet , form på lårene , armene , underliv, og bryster . Acne er også et fælles problem .

Virkninger på immunsystemet

Cortisol nedsætter funktionen af immunsystemet . Faktisk . personer, hvis immunforsvar går galt er normalt ordineres kortisol til at nedtone den immunrespons Mennesker med Cushing 's sygdom er mere tilbøjelige til at smitte og dårlig sårheling .

Virkninger på kredsløbssygdomme

Cortisol øger blodtryk og puls . Dette lægger yderligere pres på hjertet og lungerne , som hjertet skal arbejde hårdere for at få blod gennem kroppen . Det øgede pres på lungerne medfører en stigning i væske sekret i lungerne .

Behandling

Behandling af Cushings sygdom afhænger af, hvad der er årsag til hypofysen til at producere overskud ACTH eller hvad der er årsag til binyrerne til at producere overskud kortisol . Det kan være så simpelt som medicin til at imødegå den cortisol eller operation for at fjerne svulster på kirtler .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------