Position: sygdoms > diabetes >

hvad er farerne ved ADHD medicin?

   Behandling for ADHD virkelig kan hjælpe både børn og voksne , men der er nogle alvorlige bivirkninger , der kommer med ADHD medicin . Nogle af de fælles ADHD-lægemidler er Adderall , Ritalin , Stratterra , Wellbutrin , og Dexedrine . Hver kommer med sin egen bivirkninger , der spænder fra mindre ubehageligheder til alvorlige helbredsmæssige problemer . Inden det besluttes at tage medicin afveje sværhedsgraden af sygdommen , så den side , der er involveret effekter og tale med en læge

Du skal bruge: .
HEPA luftfilter
HEPA vakuum pose .
Peak flow meter .
Receptpligtig medicin .

Adderall


Anvendelsen af Adderall , som foreskrevet vil kun give milde bivirkninger i de fleste tilfælde . Men stoffet er ofte misbrugt . Dette kommer med risiko for langsigtede kardiovaskulære bivirkninger . Den øgede hjertefrekvens kan forårsage arytmi , også kendt som en uregelmæssig hjerterytme . Anden farlig potentiel bivirkning , som med alle amfetamin , er amfetamin psykose . Dette omfatter hallucinationer , vrangforestillinger og paranoia . I svære tilfælde kan det medføre slagtilfælde , forhøjet blodtryk , depression , tab af motorisk kontrol og gastrointestinale problemer, såsom diaré eller forstoppelse . Små doser kan forårsage hovedpine, søvnløshed , og rystesyge.

Ritalin


Ritalin er ofte ordineret for børn . Det er semi-mild i forhold til potentielle sundhedsrisici . De mest almindelige bivirkninger for Ritalin er Søvnløshed , nervøsitet , hovedpine , mavesmerter og vægttab . Andre mindre almindelige bivirkninger omfatter hårtab , depression , og øget hjertefrekvens . Ritalin kan vanedannende , og man kan overdosis , hvis det er overbelastet .

Strattera


Strattera er godkendt til brug af børn , teenagere og voksne . Bivirkningerne er sædvanligvis milde og omfatter mundtørhed , kvalme , opkastning og træthed . I omkring 2-9 % af tilfældene Strattera årsager seksuelle bivirkninger såsom impotens og nedsat sexlyst.

Focalin

Focalin er et andet eksempel på et lægemiddel , der er jævnligt misbrugt . Når det anvendes som foreskrevet den mest almindelige bivirkninger er kvalme , mavesmerter , tab af apetite og feber . Hvis misbrugt det har farer ligner Adderall . Man bør ikke tage Focalin hvis de har nogen problemer med hjertet , forhøjet blodtryk eller epilepsi .

Concerta

Concerta er en forlænget frigivelse stof , så det ikke behøver at være taget mere end én gang om dagen . Det er en stimulans , så det er mest almindelige bivirkninger ligner andre stimulanser såsom vægttab , kvalme og hovedpine . Det kan også forårsage ufrivillige bevægelser på mindre end 9 % af de mennesker , der tager det . Ligesom Strattera det også været kendt for at forårsage seksuelle bivirkninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------