Position: sygdoms > diabetes >

psoriasis vs candidiasis

   Psoriasis er en kronisk inflammatorisk hudsygdom . Det kan også lejlighedsvis påvirke leddene , negle eller slimhinder . Candidiasis, er derimod en svampeinfektion forårsaget af gær . Selvom der er klare forskelle , kan disse tilstande være forvirret, fordi de begge præsentere sig selv som kløende , skællende pletter

Årsager


Psoriasis skyldes primært et samspil mellem keratinocyt hudceller og T-lymfocyt hvide blodlegemer til at producere en inflammatorisk reaktion . Dette fører til huden afskalning , kløe , svie eller rejst plastre . Candidiasis er forårsaget af en overvækst af svampen Candida albicans , hvilket resulterer i betændelse i huden , kløe eller brændende .

Risiko


Det er blevet hævdet, medicinske forskere , at der er en genetisk disposition til psoriasis for dem med en familie historie en overaktive immunsystem . Du er i risiko for candidiasis , hvis du har en sænket immunforsvar som følge af hiv /aids , diabetes eller immun suppressant terapi . Der er ingen kendt sammenhæng mellem familie historie og candidiasis .

Spread


Som det er ikke en smitsom proces , psoriasis er ikke en smitsom tilstand og kan ikke overføres fra person til person . Candidiasis, dog er almindeligt spredes på fugtige områder af huden , såsom lyske , munden , hudfolder eller genitalier og kan overføres fra person til person ved tæt eller intim kontakt .

Diagnose

Psoriasis er diagnosticeret med en hudbiopsi . I candidiasis , typisk hud afskrab fra den resulterende legioner viser væksten af svampen .

Behandling

Psoriasis kræver som regel immun-suppressant terapi , mens sådanne behandlinger faktisk kan forværre candidiasis . Candidiasis behandles med anti-fungals .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------