Position: sygdoms > diabetes >

hvad betyder LDL betyder ?

   LDL , også kendt som low density lipoprotein , er en type af kolesterol i kroppen . Low- density lipoprotein samler i arterierne , der forårsager hjertesygdomme , hjerteanfald og slagtilfælde . LDL er også kendt som

Betydning


Lav-density lipoprotein ind i blodbanen , når en person spiser fødevarer med et højt indhold af mættet fedt, herunder forarbejdede bagværk , fede udskæringer af kød og fødevarer, der indeholder transfedt , vegetabilsk olie og fedt .

Funktion


Der er to typer af kolesterol : low-density lipoprotein og high- density lipoprotein . High-density lipoprotein fjerner low density lipoprotein , der har indsamlet i blodbanen og bringer det tilbage til leveren , så den kan bruges til at bygge celler .

Identifikation


En læge kan afgøre, hvor meget LDL er til stede i blodet ved at administrere en kolesterol -test. American Heart Association foreslår en aflæsning på mindre end 100 mg /dL er optimal .

Forebyggelse /Solution

Undgå fødevarer , der indeholder overskydende mættet fedt og transfedt , og øge dit indtag af HDL kolesterol , der er til stede i hele kerner som havregrød , laks og hvid tun .

Ekspert Insight

Ifølge American Heart Association , alder , forhøjet blodtryk , rygning og familie historie langs med LDL og HDL kolesterol bestemme en persons risiko for hjertesygdomme .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------