Position: sygdoms > diabetes >

hvordan du ændrer kolesterol

  Mange mennesker ved, at højt kolesteroltal er dårligt for dit helbred , men det er mindre kendt , at ekstremt lave kolesterol kan også angive sundhedsmæssige risici . Hvis du føler at dit kolesteroltal er ude af whack , er der flere måder, du kan øge eller mindske din numre med en flittig egenomsorg plan og ordination . Men det er vigtigt, at du taler med din læge først inden der træffes afgørelser

Du skal bruge: .
kolesterol test
Plads til motion.
Sunde fødevarer .
Recept for statiner ( ekstraudstyr) .


1 .
Få dit kolesteroltal kontrolleret af Deres læge . Du bliver nødt til at kende din totale kolesteroltal antal samt dit LDL og HDL niveauer . Det samlede kolesterol tal er opnået ved at lægge HDL til LDL -numre .
2 .
Motioner regelmæssigt at hæve din HDL niveauer . Aerob øvelse er ideel til denne opgave . Målet for 30- minutter , fem dage om ugen .

3 .
Spis havregryn og andre fuldkornsprodukter at sænke dit LDL niveauer .
4 .

Spis gode fedtstoffer som oliven , raps , og saflor olier til at øge HDL og sænke LDL . Nødder som mandler og valnødder er også et godt valg . Mættet fedt og transfedt , som dem der findes i smør og palmeolie , øge LDL . Du kan også hæve LDL niveauer med æg og fuldfed mejeriprodukter .
5 .

Tal med din læge om at tage receptpligtig statin medicin til lavere LDL-niveauet .

Tips og Advarsler


 • Din total kolesterol skal være under 200 mg /dL .
 • LDL betragtes som den dårlige kolesterol , mens HDL anses for god . Dit HDL -niveau bør være højere end din LDL .
 • En HDL -niveau på mindst 60 mg /dL anses ideel , mens en læsning på mellem 40 til 60 mg /dL anses okay . LDL-niveauet under 100 mg /dL er gode , men hvis din LDL bliver for lavt du kan være i fare for andre sygdomme som kræft , depression , angst og lav fødselsvægt .
 • Meget lav kolesterol kan være lige så slemt som meget højt kolesteroltal .
 • Gode fødevarer som nødder og fisk kan få deres sundhedsmæssige fordele ødelagt , hvis de er dækket i sukker og chokolade eller dyb-stegt .
 • Sunde fødevarer som nødder og visse olier er højt indhold af kalorier , så spise dem i moderate mængder for at undgå fedme .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------