Position: sygdoms > diabetes >

hvorfor du har brug for en knoglescanning

   Bone fornyelse og vækst er en naturlig del af kroppens stofskifte-de processer til at frembringe og bruge energi . En knoglescanning er en billeddannelse procedure , der ser til områder af unormal metabolisme i knoglerne

Procedure


I en knoglescanning , er et radioaktivt materiale sprøjtes ind i en blodåre og rejser gennem blodbanen , frigiver stråling som det går . A-stråler-afsløring kamera bevæger sig langsomt hen over kroppen og skaber billeder af mængden af stråling i knoglerne . Afhængigt af årsagen til knoglescanning , kan der være en forsinkelse mellem indsprøjtning og billeddannelse.

Årsager


Bone scanninger kan udføres af forskellige årsager , herunder at finde abnormaliteter i knoglerne , der kan betyde visse sundhedsmæssige betingelser . En knoglescanning kan også hjælpe en læge diagnosticere lille eller skjulte knoglebrud , der ikke er indlysende på en X-ray .

betingelser


Ifølge Mayo Clinic , er knogle -scanninger bruges til at lede efter forhold som gigt , fælles infektioner , ben tumorer , knoglebrud , Paget 's sygdom og Avaskulær .

Kræft

En knoglescanning kan hjælpe med at bestemme , om bryst-, prostata eller lungekræft har spredt sig , eller spredes til knoglerne .

Risici

The National Institutes of Health , at mængden af stråling injiceret er meget lille og udskilles i to til tre dage . Allergiske reaktioner over for de radioaktive stoffer er sjældne , men kan omfatte udslæt , hævelse og anafylaksi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------