Position: sygdoms > diabetes >

LDL vs HDL

   Mange mennesker er uvidende om , hvordan LDL og HDL , begge former for kolesterol , påvirker deres liv . LDL er de uønskede kolesterol , mens HCL er det gode kolesterol . Hvis kolesteroltal ikke kontrolleres regelmæssigt , kan det føre til slagtilfælde eller hjerteanfald

LDL


LDL , eller low-density lipoprotein , er almindeligt kendt som dårlige kolesterol . Når for meget LDL hober sig op i væggene i arterierne , der løber blod og ilt til hjertet og hjernen , kan det danne plak . Plak er en tyk , hård stof, som når bygget op, blokke blod og ilt , hvilket medfører et slagtilfælde eller et hjerteanfald .

HDL


HDL , eller high-density lipoprotein , er generelt kendt som det gode kolesterol . Høje niveauer af HDL kan beskytte mod hjerteanfald . Lave niveauer øger sandsynligheden for hjertesygdomme .

Triglycerid


Personer med hjertesygdomme og diabetes har som regel et højt niveau af triglycerider . Triglycerid er en form for fedt findes i kroppen . Folk med høje triglyceridniveauer også har et højt niveau af LDL .

Kolesterol Test

Et lille udsnit af blod vil blive trukket fra armen og analyseret i et laboratorium for at teste dit kolesteroltal . Din test vil vise dit kolesteroltal i milligram pr deciliter ( mg /dl) . Dit kolesteroltal kan hjælpe din læge vurdere sundhedsmæssige problemer, du måtte have , eller hvis du er i risiko for hjerteanfald .

Konklusion

At kende og holde på toppen af dit kolesterol er ansvarlig , og hjælper dig med at forstå din egen krop og formåen . Kom dit kolesteroltal kontrolleres , kan være det første skridt i en sundere livsstil .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------