Position: sygdoms > diabetes >

er hageorm smitsom ?

   En hageorm er en parasit , der kan smitte mennesker , katte og hunde . En infektion med hageorm er typisk ikke alvorligt , men det kan udgøre en betydelig risiko , hvis infektionen er alvorlig . Denne type infektion er ikke smitsom , men det kan fremsendes let

Symptomer


Symptomerne på en infektion med hageorm indeholde en klør og irritation fundet, hvor larverne ind i huden . Når larverne er i kroppen , den fælles symptomer omfatter mavesmerter , diarré og vægttab .

Transmission


Ifølge Centers for Disease Control , er hageorm ikke overføres fra menneske til menneske . En infektion med hageorm kan udliciteres via kontakt med inficerede jord eller ved indtagelse hageorm larver .

Geografi


Hageorm findes typisk i varme , fugtige klima , der tillader dem at leve let i jorden . Den hageorm arter necator americanus findes primært i Australien og Nord- og Sydamerika , mens de arter Ancylostoma duodenale findes primært i det nordlige Afrika , Mellemøsten og Sydeuropa .

Risikofaktorer

Børn har en høj risiko for at pådrage sig en infektion med hageorm på grund af deres tendens til at tage afstand fra fodtøj og lege i snavs . Voksne kan også indgå hageorm .

Forebyggelse

Altid iført sko , når du går udenfor og sikre , at dine børn ikke spiser jord , uanset om det er inficeret eller ej, er den bedste måde at undgå at pådrage sig en infektion med hageorm og holde den i at sprede sig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------