Position: sygdoms > diabetes >

hvordan man kan minimere bivirkningerne af statiner

  Højt kolesteroltal er en væsentlig risikofaktor for hjertesygdom , og som har et hjerteanfald . En måde at sænke kolesteroltallet, er med lægemidler kendt som statiner . Selvom disse stoffer kan gøre underværker at styre kolesteroltal, de kommer også med et væld af mulige bivirkninger. Du kan vælge fra en bred vifte af ledelsen muligheder for at minimere disse bivirkninger , i at skifte doser eller stoffer for at se ud for interaktion med andre lægemidler

Du skal bruge: .
statiner , herunder
. Altoprev ( lovastatin ) .
Crestor ( rosuvastatin ) .
Lescol ( fluvastatin ) .

Lipitor ( atorvastatin ) .
Mevacor ( lovastatin ) .
Pravachol ( pravastatin ) .
Zocor ( simvastatin ) .

reducere bivirkningerne



1 .
Forstå din risiko for at udvikle bivirkninger, når du tager statiner . Ikke alle har bivirkninger . Nogle forskere mener, at det genetiske . Du er mere tilbøjelige til at have bivirkninger , hvis du er kvinde , har en lille krop ramme , er over 65 år , tager en bred vifte af kolesterolsænkende medicin , har lever -eller nyresygdom eller diabetes .
2 .
Anerkend bivirkninger . En af de mest almindelige bivirkninger fra statiner muskelsmerter , der omfatter svaghed eller ømhed . Det kan være lige fra mildt ubehag til svær nedsat nyrefunktion . Sommetider statiner kan give leverskader . Du må ikke opleve symptomer fra dette og det er derfor det er vigtigt at have en leverfunktionstest hver par måneder i løbet af dit første år i statinbehandling . Andre bivirkninger kan omfatte fordøjelsesproblemer, udslæt eller rødmen og neurologiske effekter såsom hukommelsestab eller endog amyotrofisk lateral sklerose .
3 .

Stop med at tage statiner i op til to uger. Det kan være svært at se, om lægemidlet er i roden af din side effekter , såsom muskelsmerter . Med tiden ud fra det stof , kan du måle , om ikke du føler dig anderledes .
4 .
Skift til et andet statin . Tal med din læge om at prøve en anden type statin . Rosuvastatin ( Crestor ) og pravastatin ( Pravachol ) angiveligt producerer færre bivirkninger sammenlignet med andre.
5 .
Sænk Deres dosis med rådgivning fra din læge . Selv om det kan mindske kolesterol -sænkende effekt , kan det reducere bivirkningerne .
6 .
Spørg din læge om andre stoffer for at reducere kolesterol . Statiner er ikke den eneste medicin til rådighed , selv om de kan være den mest effektive .
7 .
Vær forsigtig eller undgå at tage smertestillende som f. eks Tylenol eller Advil , fordi de ikke vil fritage muskelsmerter forårsaget af statiner .
8 .
Undgå grapefrugt eller grapefrugt juice . Dette citrusfrugter indeholder et bestemt kemikalie, som vil gøre en statin mere potent , som er potentielt farligt.
9 .
Diskuter alle dine medicin , herunder over-the-counter medicin og kosttilskud , med din læge , fordi en række lægemidler kan forstyrre med statiner eller forårsage farlige interaktioner .

gode råd og advarsler


 • Nogle undersøgelser viser, at Coenzym Q10 kosttilskud kan medvirke til at forebygge bivirkninger . Tal med din læge om at tage dette tillæg .
 • I meget sjældne tilfælde er statiner været kendt for at forårsage en livstruende form for muskelskader kaldet rhabdomyolyse . Det kan føre til nyresvigt , leverskader , og død . Det typisk sker, når statiner kombineres med andre lægemidler .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------