Position: sygdoms > diabetes >

hvordan man kan teste for unormal binyrefunktion

  De to binyrerne i den menneskelige krop er placeret over nyrerne , og er ansvarlig for at producere vigtige hormoner , som kroppen skal bruge for at fungere ordentligt. Dette omfatter hormonet cortisol , som er afgørende for kroppens reaktion på stress og fysisk aktivitet . Binyrerne kan fungere unormalt , og producerer for lidt eller for meget hormon , hvilket fører til alvorlige medicinske komplikationer . Din læge kan bruge en række forskellige tests for at bestemme unormal binyrefunktion .

Medicinsk Test for Unormal binyrefunktion


1 .
Tag 24-timers binyrebarkpræparater spyt test . Det er den mest almindelige medicinske test for binyrebarkfunktionen. Spyt udtages på fire specifikke tidspunkter i en 24 timers periode , og hver prøve er placeret i en separat beholder . Niveauer er så målt på de fire prøveindsamling gange . Fordi cortisol og andre adrenal hormon niveauer svinger i løbet af dagen , vil denne ikke-invasiv test give din læge en samlet portræt af din binyrebarkfunktionen.
2 .
Anmodning om din læge for en 24-timers serum kortisol test . Blodprøver på fire bestemte tidspunkter i løbet af en 24 timers periode , og vurderet for cortisol og andre adrenal hormon niveauer . Denne test kan være invasiv og ofte ubelejligt, men lige så nøjagtigt som spyt testen.

3 .
Udfør en 24-timers kumulative urinprøver for at vurdere binyrefunktion . Alle urin produceret i en bestemt periode på 24 timer er indsamlet og testet til et samlet beløb af kortisol og binyrehormoner produceret . Resultaterne af denne test er nyttige , men vil ikke måle adrenal produktionen i en bestemt tid som med spyt og blod serum testning .
4 .
Test din binyrefunktion ved at udføre en adrenocorticotropt Eller ACTH , stimulation test . Dette vurderer evne til binyrerne til at reagere og producere cortisol , når du bliver bedt om . En blodprøve er udarbejdet til at måle cortisol niveau . Så får du en intramuskulær injektion af en binyrerne stimulator kaldet ACTH . Blodprøver er trukket 30 minutter og 60 minutter efter injektionen for at måle responsen i binyrerne . Utilstrækkelig produktion af kortisol produceres af binyrerne efter ACTH injektionen indikerer Addison 's sygdom , også kendt som binyrebarkinsufficiens .
5 .

Anskaf en læges ordre på en Dexamethason Suppression Test , som bruges til at teste binyrerne for over produktiviteten , også kendt som Cushing 's sygdom . En oral dosis af medicinen Dexamethason gives hver seks timer for to dage. Blodprøver trækkes 24 og 48 timer til at måle cortisol i blodet . To 24-timers kumulativ urinprøver også indsamles i de to -dages proces at teste cortisol og andre hormon niveauer .

gode råd og advarsler


 • Bliv fortrolig med binyrerne forstyrrelser, og deres tegn og symptomer .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------