Position: sygdoms > diabetes >

møgunge kost for colitis

   Colitis er en betændelse i tyktarmen , der forårsager diarré , kramper og mavesmerter . Hvis diarré fortsætter i lang tid , kan vægttab forekomme . Hvis du har tyktarmsbetændelse , skal du begrænse din kost for at lette disse symptomer . Den møgunge kost , som består af bananer , ris , æblemos og toast , er ofte anbefalet af læger under anfald af diarré . Den møgunge kost er ikke en permanent kost , og bør bruges på kort sigt kun på grund af dens begrænsede næringsværdi

Du skal bruge: .
arterieblod gas laboratorium rapport .

Vær på en flydende diæt for de første 24 timer


Hvis du har diarré fra colitis skal du først begrænse din kost for at klare væsker i 24 timer for at give din kolon til at hvile . Hvis din mave er ked af du måske bare ønsker at sutte på is spåner eller tage små slurke af vand eller flad sodavand . Sørg for at undgå drikkevarer med koffein og alkohol . Dette vil normalt stoppe diarré . Sørg altid for at bo hydreret og få masser af væsker , når du har anfald af diarré . Du kan måle din hydrering ved at konstatere, om og farven på den urin, du passerer . Hvis din urin er gul og koncentreret , skal du sørge for at øge din væsker .

Start knægt Kost


Når du har været på flydende kost i 24 timer, kan du begynde at spise knægt kost af bananer, ris , æblemos og toast . Dette møgunge kost er lav i fiber og fedt , og let at fordøje . Du kan prøve at tilføje te og fedtfattig yoghurt til kosten , som du føler dig bedre . Sørg for at du fortsætter med at bo hydreret og drikke klare væsker .

Tilføj Foods du kan tåle


Når diarré og kramper er aftaget , bør du prøve at tilføje andre fødevarer til din kost . Du bør dog undgå mælk og mejeriprodukter ( undtagen fedtfattig yoghurt ) , stegt , fedtet og krydret mad , fødevarer med højt indhold af fedt , rå grøntsager og frugter; citrussaft og frugt . og drikkevarer med alkohol og koffein

Undgå Trouble Fødevarer og spise en varieret kost

Du kan opleve, at nogle typer fødevarer kan udløse mavesmerter og diarr¨¦ . Du bør holde en fødevare dagbog noterer sig de fødevarer, der forårsager problemer , så du kan undgå dem . Det er vigtigt, at du spiser en velafbalanceret kost . Spørg din læge , hvis du skal tage en multivitaminpille , hvis din kost er begrænset på grund af colitis . Du ønsker måske at besøge en certificeret diætist , der kan hjælpe dig med at god mad valg og hjælpe dig med en kost , som du kan tåle .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------