Position: hotel888 > diabetes >

definition af hårtab

   Påvirker både mænd og kvinder , hårtab er en tilstand, som kan manifestere sig gradvist i nogle tilfælde og hurtigt i andre . Nogle patienter vælger at skjule eller bekæmpe deres hårtab , mens andre bare lade den køre sit løb . Den medicinske betegnelse for hårtab er alopeci

Typer


Alopeci er overordnet defineret som tab af hår , men hårtab kommer i flere former . Mand-og kvindelige-mønster skaldethed er de mest almindelige typer , ofte begynder ved hårgrænse og får det til at langsomt aftage over tid . Alopecia areata er ikke permanent , men får hår til at falde ud i små lapper . Traction alopeci er forårsaget af visse typer af frisurer , og er ikke nødvendigvis permanent heller .

Årsager


Hver form af hårtab har en særskilt sag. Mens skaldethed er normalt på grund af arvelighed , er trækkraften alopeica forårsaget af frisurer , der involverer fletning , og den nøjagtige årsag til alopeci areata er ikke kendt. Dårlig ernæring , sygdom , medicinsk behandling og hormonelle forandringer kan også forårsage hårtab .

Overvejelser


Hvis hårtab er pludselig , hurtig og uventede , diskutere det med en sundhedsmedarbejder. Hører også en sundhedspleje udbyder om hårtab , hvis hår begynder at falde ud i patches , eller i store klumper fra let tugging .

Ardannelse alopeci

Ardannelse alopeci er en sjælden og alvorlig form for hårtab . Det sker , når inflammation begynder ardannelse og skadelige hårsække , forårsage permanent hårtab .

Behandling

Der er en række lægemidler, såsom Rogaine og Propecia , som er markedsført til at vende , langsom eller stoppe hårtab . Kirurgi er også en mulighed , der giver håret skal transplanteret fra andre steder , mens parykker og hår extensions kan hjælpe skjule hårtab .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------