Position: hotel888 > diabetes >

modeller af omsorg for Parkinsons sygdom

   Parkinsons sygdom , som der i øjeblikket ingen helbredelse , kan blive forvaltet ved hjælp af en bred vifte af behandlinger . Lægemidler kan anvendes til at erstatte den dopamin , som hjernen mangler , eller forbedre effektiviteten af dopamin til rådighed. Hjernekirurgi kan bruges til at stimulere de områder af hjernen, der styrer bevægelser , og fysisk og talepædagogik kan hjælpe patienterne styre deres symptomer

Om Parkinsons sygdom


Parkinsons sygdom er en forstyrrelse af produktion og transmission af neurotransmitteren dopamin i hjernen . De celler i hjernen , der producerer denne kemiske budbringer enten dø eller mister deres evne til at fungere ordentligt . Årsagen er ukendt .

Parkinsons kan forårsage en række fysiske symptomer såsom tremor og andre vanskeligheder med bevægelse , problemer med balance og kropsholdning , muskelstivhed og sløret tale . Symptomerne er ofte værre på den ene side af kroppen end den anden. I dets senere faser , kan sygdommen også forårsage demens og problemer med hukommelsen .

Nuværende Parkinsons behandlinger er fokuseret på at lindre symptomerne og gøre livet lettere for patienten . Behandlingsmuligheder omfatter medicin , kirurgi , og fysioterapi /livsstilsændringer.

Drug Behandlinger


Nogle lægemidler erstatte dopamin i hjernen , som supplerer den mangel på dopamin direkte . Disse stoffer kaldes dopamin udskiftning behandlingsformer , de mest almindelige er det stof levodopa. Disse stoffer hjælper ikke alle mennesker med sygdommen , kan de give bivirkninger hos nogle mennesker , og med tiden , kan de blive mindre og mindre effektiv . De gør dog hjælpe de fleste patienter med at opretholde mobilitet .

En anden type medicin , der kaldes dopaminagonister , er faktisk ikke dopamin , men efterligne dens rolle i hjernen . Fordi de udfylde nogle af de samme funktioner som dopamin , kan disse stoffer bidrage til at reducere nogle symptomer . De er ikke altid lige så effektive som dopamin erstatning behandlingsformer , og kan også have nogle bivirkninger .

En tredje type af medicin, der ofte anvendes i forbindelse med dopamin udskiftning behandlinger , hjælper hjernen at gøre effektiv brug af dopamin , der er til rådighed . MAO-B hæmmere og COMT- hæmmere langsom nedbrydning af dopamin i hjernen , som gør det muligt at arbejde længere .

Endelig er der lægemidler, som kaldes antikolinergika , der kan reducere tremor .

kirurgiske behandlinger


Der er også kirurgiske behandlinger for Parkinsons sygdom , men som alle hjerne operationer , det medfører en risiko for blødning eller slagtilfælde . Proceduren , Deep Brain Stimulation , indebærer at implantere en elektrode i de dele af hjernen , der står for bevægelse . Elektroden er stimuleret af en pulsgenerator , der er implanteret under huden af patientens bryst .

Denne procedure er oftest udført på patienter, der har konstateret, at deres lægemiddelbehandlinger er blevet mindre effektiv. I nogle tilfælde kan det også anvendes til patienter, som oplever alvorlige bivirkninger ved deres medicin .

Fysioterapi

Motion er vigtigt for alle, men det er særligt vigtigt for dem med Parkinsons sygdom . Fysioterapi kan hjælpe med at opbygge muskelstyrke og forbedre vifte af bevægelse og balance , udligning nogle af symptomerne . Det kan faktisk ikke bremse udviklingen af sygdommen , men det kan hjælpe patienten klarer sig bedre .

Tale terapi kan også hjælpe mennesker , der lider af sløret tale , det kan også hjælpe dem, der har svært ved at synke .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------