Position: sygdoms > diabetes >

er levothyroxin et syntetisk stof ?

   Levothyroxin er en af de mest almindelige lægemidler , der anvendes til behandling af hypothyroidisme. Hypothyroidisme er en tilstand, hvor skjoldbruskkirtlen ikke udskiller nok T3 og T4 hormoner og til gengæld hypofysen arbejder overtid til at producere mere TSH , eller thyroidea hormon , i et forsøg på at skabe balance T3 og T4 .

A syntetiske hormoner


Levothyroxine er et syntetisk eller menneskeskabte hormon . Ifølge Food and Drug Administration ( FDA ) , efterligner levothyroxin det naturlige hormon thyroxin ( T4 ) nøjagtigt .

Inaktive Ingredienser


Som enhver medicin lavet i et laboratorium , levothyroxin indeholder inaktive ingredienser . FDA anfører , at levothyroxin indeholder gelatine , lactosemonohydrat , croscarmellosenatrium og majsstivelse , men er farve tilsætningsstoffer ikke indsættes i betragtning af dem, der er følsomme over for mad-grade farvestoffer

Typer af Levothyroxine


Levothyroxine er til rådighed . i to former : tabletter og pulver . Tablet Styrken varierer fra 0,025 mcg til 0,3 mg . Pulver kommer i 200 mcg og 500 mikrogram hætteglas , og er lavet til at blive blandet med væske til injektion .

Dosering

Læger generelt begynde behandlingen af hypothyreose med meget små mængder af levothyroxin , der starter mellem 12,5 mcg og 125 mcg dagligt . Doser er øget meget gradvist , og det kan tage tre eller flere uger til at tage fuld virkning .

Side Effects

Levothyroxine er generelt veltolereret , da det efterligner kroppens egne hormoner . Den mest almindelige bivirkning er overdosering , som kan forårsage symptomer på hyperthyreoidisme , såsom hurtig hjertebanken , svedtendens, intolerance over for varme , søvnbesvær , angst , vægttab og diarré .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------