Position: sygdoms > diabetes >

hvad er kalkaflejringer på huden forårsaget af ?

   Calcinosis er dannelsen af hårde kalkaflejringer på huden og andre bløde væv . Denne betingelse er normalt ikke smertefuld , undtagen når store calcium læsioner form omkring organer . Der er fire typer af calcinosis

dystrofe calcinosis


Den mest almindelige form for calcinosis er dystrofe calcinosis forårsaget af blødt væv skader forårsaget til gigt , et sår eller kirurgi . Dog kan akne eller mindre sår også forårsage denne betingelse .

Metastatisk calcinosis


Metastatisk calcinosis skyldes et overskud af calcium og /eller fosfat i blodet , ofte på grund af nyresvigt .

Iatrogen calcinosis


Iatrogen calcinosis indebærer kalkaflejringer på steder, hvor væv er blevet beskadiget på grund af operation eller gentagne medicinske procedurer , såsom hyppig nålestik på hælen til at trække blod .

Idiopatisk calcinosis

idiopatisk calcinosis opstår hos børn født med medfødte defekter i det bløde væv og er mest almindelige på pungen , vagina og ansigt . Mennesker med Downs syndrom er mere sårbare over for disse calcium læsioner .

calcinosis Behandlinger

calcinosis er vanskeligt at behandle . Orale antikoagulerende behandling har lejlighedsvis været effektive til at forebygge og vende tilstanden. Anti-inflammatoriske lægemidler have været nyttig til at reducere inflammation i bløde væv omkring calcium indskud . Operation for at fjerne store calcium masser undertiden er nødvendig.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------