Position: sygdoms > diabetes >

hvordan man kan afgøre kronisk obstruktiv sygdom

  Kronisk obstruktiv sygdom , også kendt som kronisk obstruktiv lungesygdom eller KOL , refererer til en uhelbredelig tilstand , der gør det sværere og sværere for dig at trække vejret . Ifølge National Institutes of Health , er KOL oftest forårsaget af rygning . Det er vigtigt at få en diagnose af kronisk obstruktiv sygdom så tidligt som muligt at begynde behandling og bremse tabet af lungefunktion

Bestemmelse KOL


1 .
Vær opmærksom på tidlige symptomer på kronisk obstruktiv lungesygdom . Både emfysem og kronisk bronkitis er typer af KOL . Ifølge Mayo Clinic , omfatter tidlige symptomer på emfysem ikke-astmatiske hvæsen , åndenød og en følelse af trykken i brystet . Kronisk bronkitis symptomer omfatter en kronisk hoste , hoste , der producerer gul slim og overskydende slim .
2 .
Spørg din læge til at udføre en opspyt undersøgelse og røntgen af thorax . En sputum undersøgelse omfatter en analyse af cellerne i din spyt , som er et andet navn for slim . Bryst x-stråler er vant til at kigge efter pletter eller tumorer i lungerne . Anmode om disse prøver fra din læge til at identificere årsagen til dine symptomer , og at udelukke muligheden for lungekræft eller andre lungesygdomme .

3 .
anmode om yderligere prøver , hvis lungeinfektion eller kræft er blevet udelukket . Spørg din læge om test af lungefunktionen , der måler lungekapacitet og styrke . CT -scanninger giver detaljerede billeder af indre organer , og kan hjælpe med at opdage emfysem . Bed om et arteriel blodgas analyse for at bestemme , hvor effektivt dine lunger bevæger ilt ind i blodet .

gode råd og advarsler


 • Ifølge Mayo Clinic , kan symptomerne først frem væsentlige skader på lungerne allerede er sket . Spørg din læge til at teste dig, før du har symptomer , hvis du er i farezonen.
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------