Position: sygdoms > 19 >

hvad er komplikationer ved insulinbehandling ?

   Insulinbehandling er almindeligt ordineret til mennesker, der lever med diabetes . Det kan styre blodsukker og forebygge eller forsinke udviklingen af langsigtede diabetes komplikationer , men behandlingen selv kan have problemer for nogle patienter

Hvad er insulin ?

Insulin er et hormon , der normalt udskilles af bugspytkirtlen, som udfører en række funktioner i kroppen , især kontrollere blodsukkeret .

Hvem har brug for insulinbehandling ?

For patienter med type 1 diabetes , tidligere kaldet " juvenil diabetes , " insulinbehandling erstatter insulin , at kroppen ikke producerer på egen hånd. Patienter med type 2-diabetes og svangerskabsdiabetes er undertiden rådes til at tage insulin , hvis andre behandlingsformer ikke har til at holde blodsukkeret inden for det ønskede område .

Hvordan insulinbehandling administreres ?

Insulin er normalt givet ved subkutan injektion med engangsbrug kanyler , en insulinpumpe eller en insulinpen . Forskere undersøger flere andre metoder til dosering af insulin , herunder indånding , transdermalt og mundtlige metoder .

Hypoglykæmi

Hypoglykæmi er den mest almindelige og ofte de alvorligste komplikation til insulinbehandling . Symptomerne kan spænde fra vagt " skidt " til anfald , bevidstløshed , og ( sjældent ) permanent hjerneskade eller død .

Hvis en patient sprøjter for meget insulin , øvelser for meget i forhold til forbrugt kulhydrater , virker ikke 't spise nok eller spiser på upassende tidspunkter , kan blodsukkeret falde lavt nok til at forårsage hypoglykæmi .

hudkomplikationer

lipoatrofi , en grubetæring udseende af huden , er en sjælden immun reaktion relateret til insulininjektioner , som kan forebygges ved at skifte til en højtrenset insulinpræparat . Lipohypertrofi refererer til et område af subkutane væv , der bliver fortykket og hård . Denne komplikation kan mindskes ved at dreje insulin injektionssteder .

Diabetisk ketoacidose

Et potentielt livstruende tilstand , kan diabetisk ketoacidose være et resultat af dårlig overholdelse insulinbehandling . Diabetisk ketoacidose opstår, når en patient har en alvorlig mangel på insulin i hans system . Blodsukker stige, og kroppen begynder at nedbryde fedt til energi . Dette giver giftige syrer kendt som ketoner.

Brug af en insulinpumpe kan undertiden resultere i en sag af diabetisk ketoacidose for en række forskellige årsager . Nogle eksempler kan nævnes en pumpe batteriet ikke oplades , en tom insulinbeholderen , løse slanger , eller en bøjet eller skæve kanyle , der forhindrer levering af insulin .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------