Position: sygdoms > 2 >

hvad er opdelt hjernekirurgi ?

   Split-hjerne kirurgi , også kendt som korpus callosotomy , er en medicinsk procedure, der kræver afbrydelse af corpus callosum , som forbinder de to halvdele af hjernen , til behandling af epilepsi . I modsætning til andre epilepsi-behandling procedurer, har en callosotomy ikke indebærer afmontering af nogen hjernevæv

Betydning


epilepsipatienter opereres , når anti-beslaglæggelse medicin har vist sig ineffektiv . Der er mange typer af operationer til behandling af epilepsi , men split-hjerne kirurgi er det foretrukne valg , når der er flere kilder til en beslaglæggelse ( eller ingen kilde overhovedet ) i modsætning til en let aftageligt brændpunkt .

Procedure


Den neurokirurg gør et snit i toppen af patientens kranium for at give adgang til hjernen . Når hjernebjælken er afsløret ved at trække hjernens to halvkugler fra hinanden , kirurgen skærer og fjerner de fibre , der forbinder hjernehalvdele .

I første omgang er proceduren en " delvis callosotomy ", som kun fjerner to tredjedele af corpus callosum . Resten af fibrene er skåret i en " komplet callosotomy " kun hvis den oprindelige udsendelse , ikke nedbringe antallet af beslaglæggelser .

Effects


bryde hjernebjælken fibre , der forbinder hjernens hjernehalvdele holder beslaglæggelse i at sprede sig til begge sider af hjernen og derved forhindre en grand mal anfald , og i høj grad mindske tilfælde af beslaglæggelse , især med fortsat brug af medicin .

Farer

Ud over de generelle farer ved kirurgi , kan patienter efter indgrebet har problemer i brug af den ikke-dominerende hånd , beslutter det rigtige ord at sige , eller endog forbinder ord med billeder . Dette er resultatet af en manglende kommunikation mellem hjernens halvdele .

Alternativ Behandlinger

Nogle patienter vælger at gennemgå vagus nerve stimulation til at behandle deres epilepsi via elektriske impulser , der sendes til hjernen . Med hensyn til medicin , har oprettelsen af nye anti-beslaglæggelse medicin reduceret behovet for split-hjernekirurgi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------