Position: sygdoms > 2 >

om kunstig hjerte

   I dag er tanken om at der faktisk er i stand til at stråle nogen fra et sted til et andet i løbet af et øjeblik virker som noget, der altid vil eksistere kun i fremtiden beboet af Star Trek . Det er dog værd at bemærke , at en simpel 50 eller 60 år siden ideen om implanterer en kunstig hjerte i brystet af en person var også ting i science fiction , tungt på fiktionen og lys på videnskaben . Opfindelsen af det kunstige hjerte er uden tvivl en af de største medicinske gennembrud i historien om menneskehedens selv for øjeblikket de fleste patienter ikke bor ret længe .

Første


Det allerførste kunstige hjerte blev faktisk opfundet i 1957 . Opfinderen var den samme mand , som allerede havde opfundet den kunstige nyre , Willem Kolff . Arbejde med Kolff var Tetsuzo Akutsu , der implanteres den kunstige hjerte i en hund . Når hunden var i stand til at holde sig i live i næsten to dage efter operationen , den medicinske verden begyndte travlt med at gøre forskningen i dette potentiale livreddende udstyr .

Problemer


I de tidlige stadier af kunstige hjerte forskning og udvikling , flere problemer opstod , at forskerne vidste, skulle overvindes . Når blodet kom i kontakt med den kunstige materialer, det ville blive beskadiget . Kroppens immunsystem ofte vil afvise den kunstige hjerte . Der var også nogle problemer i at kunne drive pumpen så godt og sørg for at pumpen reageret tilfredsstillende på ændringer i patientens stressniveau .

Domingo Liotta


Domingo Liotta opfandt det første kunstige hjerte , der skal implanteres i en menneske . I 1969 en mand ved navn Haskell Karp gennemgik den revolutionære proceduren i hånd Dr. Denton Cooley og gav sig til at leve for 65 timer. Kunstige hjerte pioner Michael DeBakey hævdede , at hjertet Cooley havde anvendt var identisk med hjertet han havde været at udvikle og at det var utvivlsomt ikke klar til implantering i mennesker .

Robert Jarvik

I 1972 Robert Jarvik begyndte at arbejde i samarbejde med Willem Kolff at designe en kunstig hjerte . I 1979 han patenteret Jarvik -7 , en kunstig hjerte , der kunne passe ind i brystet , men blev drevet af en temmelig stor kompressor . I december 1982 Barney Clark blev den første person, der skal implanteres med Jarvik-7 . Clark boede en forbløffende 112 dage med Jarvik hjerte slå inde i hans bryst .

Backlash

En modreaktion mod hele kunstige hjerte udviklingsprogram udviklet som et resultat af spørgsmål om dårlig livskvalitet udholdt af dem, som havde modtaget enheder . Desuden fremsatte de eksorbitante udgifter tanken for at modtage en kunstig hjerte usandsynligt for de fleste. Vokser i popularitet var ideen , at det ville være bedre at have en enhed , der bare kunne holde folk i live , indtil en donor hjerte blev tilgængelige for transplantation .

LVAD

LVAD står for venstre ventrikel bistå enheden , og disse enheder, der bruges til at holde hjertepatienter i live mens de venter på en donor hjerte . Disse enheder er meget mindre end den kunstige hjerte enheder , nogle gange bare en tiendedel størrelse . Ud over at være mindre LVADs også kræve langt mindre strøm end de større hjerte -enheder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------