Position: sygdoms > 2 >

historien om organtransplantation

   Selv om organtransplantationer bliver mere og mere udbredt i moderne medicin , var det ikke så længe siden , at transplantere visse organer virkede som science fiction . Idéen om at overføre et organ fra en anden myndighed har eksisteret i lang tid , men i dag kan vi transplantation flere organer , herunder hjertet , lungerne og leveren

Ancient Transplantation og myter


Mange romerske og kinesiske myter nævner transplantationer af ben og hjerter af helgener og medicin mænd , men den første grund af en faktisk transplantation fandt sted i det andet århundrede f. Kr. Den indiske Kirurgen Sushruta transplanteret hud fra en mand til at hjælpe med at genopbygge næsen af en anden mand . En anden registreret hensyn til transplantation fandt sted i slutningen af det 16. århundrede , igen med huden. Italiensk kirurg Gasparo Tagliacozzi også gjorde en hud graft , men han er også den første registrerede hensyn afvisning af transplantation af patienten .

begyndelsen af 1900'erne


Det vigtigste Forsøgslederen af transplantation i begyndelsen af det 20. århundrede var den franske kirurg Alexis Carrel . Han begyndte at eksperimentere med transplantation af arterier og vener , en af hans få vellykkede menneskelige procedurer . Dette arbejde vil tjene ham Nobelprisen i 1912 . Carrel var også den første til at identificere problemet med afvisning , et dilemma , som modvirker mange forskere og læger . Eksperimentere på hunde , Carrel lærte det modtagende organ oftest afviser organdonor materiale .

Joseph Murray


I 1954 gennemførte Dr. Joseph Murray den første vellykkede transplantation af en nyre . Den procedure , der overførte en nyre fra en identisk tvilling til den anden , var en succes, fordi tvillingerne delte de samme gener og nye organ ikke afvise nyrerne. Han fulgte denne procedure i 1962 med den første vellykkede transplantation af en nyre fra en død krop til et levende . Brug immunosuppressive lægemidler under operation , Murray stoppede modtageren fra at afvise den nye nyre .

andre organer

Den næste store organer, som skal transplanteres var lungerne i 1963 af James Hardy i Mississippi . Lungerne blev taget fra en afdød donor og sat i en patient med lungekræft . Modtageren levede i 18 dage, før hans nyrer mislykkedes . En Colorado læge forsøgte en levertransplantation også dette år , men ville vente til 1967 til at opnå succes . Den første hjertetransplantation kom i 1967 af Christiaan Barnard i Sydafrika , men modtageren også døde 18 dage senere .

Forskud

succes Forholdet mellem moderne transplantation kan tilskrives cyclosporin , en immundæmpende . Designet til at reducere immunsystemet , cyclosporin hjalp kroppen tilpasse sig til den nyligt transplanterede væv . I 1980'erne , også FDA godkendte et stof kaldet Viaspan som hjalp folk med nye lever lever længere . I 1992 lykkedes det første bavian-til-mand transplantationen optrådte . FDA afprøver et lægemiddel kaldet Cylex , der kan reducere infektioner i postoperative patienter.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------