Position: sygdoms > 2 >

hvad er en adenoidectomy ?

   Adenoidectomy er en kirurgisk procedure, hvorved polypper er fjernet . Den polypper ( også kaldet nasopharynx tonsiller eller svælg tonsillerne ) er beliggende på bagsiden af næsen , og lige over drøbelen , hvor nasal passage opfylder munden . Polypper ikke tjener et formål hos voksne , selvom de hjælpe med at opbygge immunforsvaret hos børn op til 6 år . Polypper skal fjernes, hvis de bliver udvidet eller smittet , hvilket medfører vejrtrækningsproblemer og earaches

Betydning


polypper generelt skrumpe som en person bliver ældre , men kan forårsage problemer hos børn . Under en halsbetændelse , bliver polypper betændte og udvidet . Dette kan medføre, at barnet åndedrætsbesvær , især under søvn . Forstørret polypper kan snøre det eustakiske rør, som kan resultere i øre infektioner. Adenoidectomy bliver nødvendigt hos børn , der lider af kronisk betændelse i polypper og det kan hjælpe med søvn relaterede problemer som snorken og søvnapnø .

Forberedelse


En adenoidectomy typisk kræver ikke patienterne at blive optaget , bortset fra en overnatning i nogle tilfælde . Patienten er testet for at se, om han har en reaktion på anæstesi eller ej. Patienten er ikke meningen at spise eller drikke noget i 6 timer før proceduren. Som alle kirurgiske procedurer , er patienten eller værge skal underskrive en samtykkeerklæring .

Procedure


Det er en mindre kirurgisk procedure , der tager 15 til 30 minutter , afhængig af sværhedsgraden af infektionen. Patienten får en fuld bedøvelse . Den procedure kræver ikke nogen ekstern incision på næsen . De polypper fjernes ved at nå bagsiden af halsen gennem munden . Gaze er placeret på området for at forhindre blødning , og fjernes , når blødningen ophører .

Recovery

Efter proceduren , er patienten holdes under observation , indtil bedøvelsen er helt slidt væk . Patienten er generelt frigives inden for en dag . Da proceduren efterlader en læsion i halsen , er det meget smertefuldt for patienten at sluge noget --- selv spyt . Han kan være nødvendigt at tage smertestillende medicin og antibiotika for omkring en uge . Patienten bør drikke masser af væske . Da synke er smertefuld, bør kosten bestå af flydende levnedsmidler . Is bør undgås, da det kan forsinke helingsprocessen . Patienten bør typisk blive fuldstændig rask inden for en uge af proceduren .

Komplikationer

Som med alle kirurgiske procedurer , der er en chance for komplikationer. En patient kan have en negativ reaktion på anæstesi eller opleve kraftig blødning under operationen . Der er også en chance for infektion i området drives på , hvilket er grunden til antibiotika skal anvendes .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------