Position: sygdoms > 2 >

hvad er en kunstig hofte ?

   Det plejede at være , at nedsat mobilitet og ledsmerter blev taget som en uundgåelig del af aldringsprocessen . Men med mennesker lever længere og førende mere aktivt liv , er kunstige hofteled med kunstige hofteled bliver en velkendt medicinsk option , der kan hjælpe patienterne genvinde deres livskvalitet . Kunstig hofte består i at tage ud sygt hip væv og erstatte den med en ny fælles , som vil give patienterne til at genvinde deres tidligere mobilitet

Identifikation


Den hofteled er en af de vigtigste dele af den menneskelige anatomi . Et velfungerende hofteleddet giver os mulighed for at gå , løbe , sidde og udføre en lang række andre aktiviteter. Hofteleddet består af to dele: " socket ", som er en del af skinkeben , og " bolden ", som udgør den øverste del af lårbenet ( også kendt som " lårben ") og sidder inde i sokkel . Nogle gange den oprindelige hofteleddet bliver i stand til at fungere . I dette tilfælde kan kirurger erstatte det naturlige hofteleddet med en protese , kunstige kugle-og-stik hofteleddet.

erstatning


Hvorfor udskifte hofteleddet ? Der er flere årsager . Slidgigt og leddegigt kan slides ned den oprindelige hofteleddet til det punkt, hvor bevægelse er yderst vanskelig og smertefuld , og en knogletumor kan nødvendiggøre hofteleddet udsendelse , som kan en brækket hofte . Knoglenekrose-når en manglende blodforsyning dræber knoglen celler-kan ødelægge knoglevævet i bolden af hofteleddet .

Typer


Den kunstige hofteled består af en kop , som erstatter syge knogle i bækkenet , og en ny bold til toppen af lårbenet knoglen . Der er flere forskellige typer af kunstige hofteled . Forskellige materialer kan bruges til protese-all- metal og alle-keramiske kunstige led er til rådighed, samt en type , der bruger en plastik kop til sted i bækken og en metal kugle til toppen af lårbenet . Hertil kommer , kan kirurgen cement fælles på plads eller give afkald cement . Normalt samlinger er cementeret i stedet for ældre patienter-yngre patienter kan vente på, knogle til at vokse omkring den nye kunstige hofteled , at holde den på plads .

Kirurgi

Hvis du har en kunstig hofte fælles sat i , vil du blive sat under fuld narkose før operation . Kirurgen vil derefter fjerne syge ben og sætte komponenterne i den kunstige hofteled på plads . Nye teknikker er blevet udviklet til at gøre kunstigt hofte mindre invasive , med kirurger med mindre incisioner . Tidlig forskning tyder på , at minimalt invasive hofte kan medvirke til at afkorte tilbagebetalingsperioden, men langsigtede resultater er stadig uklart .

efter operation

Efter foretaget en operation for en kunstig hofte , er du nødt til at arbejde hårdt for at komme tilbage i form . Fysioterapi kan begynde et par timer efter operationen . De fleste mennesker kan forlade hospitalet 3 til 5 dage efter operationen , men fysisk terapi er stadig en nødvendighed , og du bliver nødt til at bruge en omvandrende støtte, såsom en rollator eller krykker , indtil du opbygge din styrke . Mulige post- kirurgi komplikationer omfatter blodpropper , fælles løsning og infektion , men kunstig hofte udskiftning er en succes i mere end 90 procent af tilfældene .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------