Position: sygdoms > 2 >

virkningerne af LASIK laser øje kirurgi

   Enhver, der har været afhængig af briller eller kontakter til år og har gennemgået LASIK laser øje kirurgi ved, hvor meget den procedure kan forvandle hendes liv . År afhængig af korrigerende linser på grund af nærsynethed , langsynethed eller bygningsfejl kan elimineres på få minutter med patienterne vender tilbage til de fleste normale aktiviteter i løbet af få dage . Men mens det er det mest populære elektiv øjenkirurgi i USA , LASIK er stadig en teknisk kompliceret procedure med en række forskellige faktorer og resultater .

Procedure og Post-Op Effects


LASIK er en hurtig, temmelig smertefri procedure , der kræver ingen forbinding eller sting . De fleste procedurer sidste 10 til 15 minutter med kun et par minutter af den faktiske laser penetration , som ofte føles lidt ligesom lufttryk blæser ind i øjet . Umiddelbart efter operationen , skal patienterne bære en beskyttende øje skjold på alle tidspunkter , og bør ikke køre bil , heller planer om at lave noget arbejde eller aktiviteter for resten af den dag eller i det mindste den følgende dag . Det er vigtigt, at patienter beskytte deres øjne og bruge den medfølgende igen tisse dråber konsekvent . I 24 til 48 timer , vil de vende tilbage for at se deres læge, som vil vurdere , hvordan flappen er healing og teste deres vision. Selv om healing korrekt , bør patienterne ikke bære øjenmakeup i to uger , bør ikke deltage i anstrengende sportsgrene i fire uger , bør fortsætte med at bære øjet skjoldet natten i fire uger og bør ikke svømme eller komme i et varmt karbad til otte uger. Anden end at , livet er som regel tilbage til det normale .

umiddelbare resultater


I de første par dage efter proceduren , en patient 's vision vil blive forringet , hvilket kan omfatte slørethed , uklar og lysfølsomhed . Patienterne kan opleve milde ubehag med kløe , brændende eller følelse , som om der er noget i deres øjne . På trods af disse fornemmelser , er patienter, der ikke under nogen omstændigheder , at gnide deres øjne . Vision kan begynde at forbedre så tidligt som samme dag af proceduren , med de fleste ser ret godt to til tre dage bagefter . Alligevel kan vision svinge for så mange som seks måneder før det stabiliserer , og der er en chance for at under- eller overcorrection , der kan kræve en opfølgning procedure .

Langsigtede resultater


Mens langsigtet resultater stadig ikke er tilgængelige , LASIK har en høj grad af tilfredshed i de kommende måneder og år efter indgrebet . I en 2008 undersøgelse afslørede American Society of Cataract og Refractive Kirurgi en 95 procent patienternes tilfredshed blandt LASIK patienter på verdensplan . Mens lidt mere end halvdelen af alle patienter opnår 20/20 vision , mere end 90 procent får mindst 20/40 syn efter den første procedure i henhold til American Association of Professional Eyecare specialister . Still , er ens resultat på grundlag af en række faktorer , herunder øjen form og størrelsen af den nødvendige korrektion , lægen udfører proceduren og typen af laser , der anvendes . En liste over alle typer af LASIK lasere , der er godkendt af FDA og deres succes satser kan findes i afsnittet Ressourcer .

Støtteberettigelse

Ikke alle, der bærer korrigerende linser er en god kandidat til LASIK . Patienterne skal være fyldt 18 år eller ældre og ikke kan have haft en ændring i deres recept for de seneste to år. Ud over dette . dem med store pupiller , tynde hornhinder , kronisk tørre øjne , en historie om øjensygdomme , og nogle andre sygdomme ( især autoimmune sygdomme ) er heller ikke gode kandidater til en komplet korrektion

Komplikationer

I de første otte år af dets tilgængelighed , modtog FDA 140 klager over LASIK utilfredshed , som udgør mindre end én ud af 10. 000 amerikanske LASIK patienter , ifølge ASCRS . En af de mest almindelige , mildere komplikationer er tørre øjne , der blev bemærket i så mange som 20 procent af øjne gennemgår LASIK i en undersøgelse fra 2007 i European Journal of Oftalmologi . Mere ekstreme forhold , såsom klap komplikationer , der kan resultere i en mere permanent øjenskade , forekommer hos færre end 1 procent af patienterne , ifølge LasikSurgeryNews . com . Andre sjældne bivirkninger omfatter dis , et tab af deres bedste korrigeret vision og i vækst . Still , LASIK er en relativt ny procedure . Mens FDA CITES få komplikationer på lang sigt , er det endnu ikke set livslang resultaterne af LASIK , så få longitudinelle studier har således hidtil været gennemført .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------