Position: sygdoms > 2 >

anvendelser af medicinsk lasere

   Laser er en forkortelse for Light Amplification ved simuleret stråling . En laserstråle er forskellig fra en pære stråle i , at det er monokromatisk ( én bølgelængde ) , er det retningsbestemt ( ikke spredes ud) det er sammenhængende ( bølgerne af lys er i fase med hinanden ) . Lasere er klassificeret og mærket på grundlag af deres magt og graden af fare , de udgør . Der er fire klasser af lasere , bestemmes af intensiteten af det lys , med klasse 1 og klasse 2 generelt tilgængelige for offentligheden i en række forskellige enheder . Ifølge Occupational Safety and Health Administration , "Class 3 og klasse 4 anvendes til medicinske formål . "

Fakta


Ifølge American Medical Æstetik Corp , " laser var en original teoretisk begreb Albert Einstein i 1917. Den første laser blev bygget i 1960 af Dr. TH Maiman på Hughes Aircraft Co , ved hjælp af en syntetisk rubin stang stimuleret ved høj intensitet flash lamper , som har frembragt millisekund pulser af sammenhængende 694nm Ruby laser [red ] lys . "

typer af medicinsk lasere


Ifølge Kirurgi Encyclopedia , hvilke typer af medicinske lasere er :
" Kuldioxid ( CO2 ) laser omdanner lysenergi til varme stærk nok til at minimere blødning , mens der skæres igennem eller fordampning væv .
Neodym : yttrium -aluminium-granat ( Nd : YAG ) -laser er i stand til at trænge ind dybere væv end andre lasere
Argon laser giver den begrænsede udbredelse er nødvendig for øje kirurgi og overfladiske hudlidelser "

. Anvendelser af medicinsk lasere


Medicinsk lasere har gjort patientbehandling lettere , mere præcis , hurtigere , mindre invasive , tid og omkostningseffektiv. Lasere bruges i plastikkirurgi , øre-næse- hals procedurer , neurokirurgi , gynækologisk og thoraxkirurgi og Tandpleje . De er vant til at fjerne svulster , vorter , tatoveringer og modermærker og få adgang til vokal snor papillomer , mandler og åreknuder

Fordele

Fordelene ved at bruge laseren er : . Laseren bruges til at skære som en skalpel ; Det er meget præcis derfor , at man undgår at invadere tilstødende væv . Laseren cauterizes , hvilket minimerer blødning og så kirurgen bedre visualisering af operationsstedet , væv heler hurtigere , og der er mindre hævelse og ardannelse , og proceduren tager mindre tid .

Lasersikkerhed

Laser sikkerhed omfatter: En specialiseret kursus og certificering er nødvendig for alle læger , der har privilegier til at drive laseren. Alle, der arbejder med patienter med laser behandlinger skal være uddannet om laser sikkerhedsrisici og retningslinjer og skal følge laseren sikkerhedsudvalg og hospitalet sikkerhed officer 's retningslinjer .

Advarsel

Når man arbejder med eller omkring laser , Brug personligt beskyttelsesudstyr Udstyr ( PPE ) såsom laser briller specifikke for klassificeringen af laser og en laser maske for at undgå udsættelse for laseren røggasser . En laser indikator advarselsblink og laser skilte specifikke for laser i brug skal lægges på døren til at alarmere andre i nærheden , at laseren er i brug .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------