Position: sygdoms > 2 >

gastrektomi definition

   En gastrektomi er en kirurgisk procedure , hvor en del af eller hele mavesækken er fjernet . Gastrectomies er normalt udføres for at behandle mavekræft , men de kan anvendes til behandling af blødninger mavesår , huller i maven væg eller godartede polypper . Gastrectomies udføres i forbindelse med en Billroth I eller Billroth II procedure , hvilket gør den nødvendige vedhæftede blandt spiserøret , den resterende del af maven , og i tyndtarmen . Det er muligt at leve med en delvis mave eller uden mave . En delvis mave stadig fungerer , og de små tarme er ansvarlige for de fleste næringsstof absorption

Historie


Den første succesfulde gastrektomi blev udført i 1881 af østrigske kirurg Christian Albert Theodor Billroth . Betragtes som grundlæggeren af moderne abdominal kirurgi , Billroth brugte en gastrektomi til behandling af mavekræft . Før mavesår i mave- tarmkanalen blev behandlet med antibiotika ( som de har været siden de blev bundet til Helicobacter pylori bakterier ) , blev gastrectomies brugt som en behandling . Historisk set var gastrectomies ofte ledsaget af vagotomies , fjernelse eller afbrydelse af vagus nerve , at dæmme op for syre produktion . Dag , dette er opnået med protonpumpehæmmere .

Procedure


En gastrektomi tager typisk 1-3 timer. Operationen udføres under fuld narkose . Kirurgen gør et snit fra under brystbenet ned til navlen . Klemmer anvendes til at forsegle nødvendige dele (som i tarmene , afhængigt af hvilken del af maven er ved at blive fjernet) . Maven skæres ud . Når kræften har nødvendiggjort gastrektomi , kan lymfeknuder og milt fjernes så godt.

Pre-Op


Før operationen vil patienterne typisk blive bedt om at spise en fiberrig kost for et par dage og for drikke rigeligt med vand for at hjælpe rense maven , tarme og tarm. En afførende og et lavement dagen før operationen er også nyttige . Patienten vil blive instrueret om ikke at spise eller drikke i en bestemt periode op til operationen . Visse lægemidler kan være nødvendigt at blive stoppet for et bestemt tidsrum på forhånd , eventuelt med blodfortyndende medicin , blodtryk medicin og insulin .

Post-Op

gastrektomi inddrivelse tid varierer , afhængig stort set på patientens tilstand før operationen . Patienter fortsat hooked op til et kateter og nasogastrisk tube , og muligvis en iltmaske , i op til tre dage . De modtager antibiotika og smertestillende og anti-kvalme medicin intravenøst efter behov . Patienter kan ikke spise eller drikke straks, men til sidst læge vil overvåge væskeindtagelse og urinproduktion . Når lægen hører tarmen lyde med et stetoskop , kan patienterne spise . De kan typisk gå rundt den næste dag .

Igangværende Care

Lægen vil give instrukser til at holde den kirurgiske syning ren og sikker . Kostændringer og begrænsninger vil være behov for . Hyppige, små måltider , der er højt proteinindhold og lavt sukker og kulhydrater er ofte ordineret . Visse kosttilskud kan være behov for , herunder calcium , jern og folat . Injektioner af et vitamin B12-tilskud vil være nødvendigt efter fjernelse af hele mavesækken .

Mulige komplikationer

Som med enhver operation , gastrectomies har mulige komplikationer . Den mest almindelige er " dumping syndrom ", når mad passerer ind i tarmene for hurtigt . Symptomer omfatter kvalme , opkastning , kramper , diarré , svimmelhed , åndedrætsbesvær og overdreven sved . Betingelsen generelt løser sig selv som kroppen justerer , og kostændringer kan lindre symptomerne . Andre komplikationer kan omfatte infektioner , indre blødninger , peritonitis ( betændt membraner på bugvæggen ) , perniciøs anæmi ( fra vitamin B12 mangel) , andre ernæringsmæssige mangler og fordøjelsesproblemer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------