Position: sygdoms > 2 >

om LASIK øjenoperation

   Akronymet LASIK står for Laser-Assisted In Situ keratomileusis . LASIK øje kirurgi er et af flere oftalmologisk procedurer, der skal forbedre synet hos personer med visse typer af problemer med synet , såsom langsynethed og nærsynethed . Når udført korrekt , operationen sædvanligvis eliminerer behovet for at bære korrigerende linser eller briller , der kan øge livskvaliteten betydeligt

Funktion


Hornhinden er en tynd , klar membran placeret over eleven og iris på forsiden af øjet . Det bidrager til at skabe billeder på nethinden bag i øjet gennem brydning , som indebærer fokus lyset præcist , så det bøjer og rammer nethinden i den korrekte måde.
Når hornhinden og øjets ikke perfekt formede , den manglende evne at fokusere lys ordentligt sker der tre hovedgrupper af vision uregelmæssigheder kaldes brydningsindeks fejl : forvrænget syn ( bygningsfejl ) , langsynethed (hypermetropi ) og nærsynethed ( myopi ) . LASIK øjenoperation , en type refraktiv kirurgi , bruger en laser til permanent omforme hornhinden og forbedre dets evne til at fokusere-eller bryder-lys korrekt , hvilket gør klarere syn .

Procedure


Før LASIK øjenkirurgi starter , er øjendråber anvendes på patientens øje til følelsesløse , og et låg speculum bruges til at holde øjnene åbne . Kirurgen bruger derefter enten en kniv kaldet en mekanisk Microkeratome eller en enhed kaldet en laser keratome at skære en flap i hornhinden , der tillader hende at folde det tilbage og nå det midterste område af hornhinden , kaldet stroma , der kræver omformning .
Næste , kirurgen bruger et edb- laser til at udlede pulser at fordampe relevante del af stroma til at ændre sin form . Bagefter hun vender tilbage flappen til dens rette placering , hvor det heler uden yderligere manipulation , takket være en øjenværn slidt for beskyttelse . Operationen varer cirka en halv time , selv om det tager flere måneder for patientens øje til fuldt ud at helbrede og for visionen om at blive stabil .

Risici


Risici forbundet med LASIK øje kirurgi omfatter bygningsfejl ( sløret syn på grund af ujævnt fjernet væv ) , overcorrections ( laser fjerner mere væv end nødvendigt ) , undercorrections ( laser fjerner utilstrækkelige væv til at udarbejde tydeligere syn) , tørre øjne , og flap spørgsmål ( komplikationer i forbindelse med de foldede flap , såsom hævelse og infektion ) . Andre kritiske aspekter er vision-relaterede problemer , herunder glares eller glorier omkring objekter , der er lyse , dobbelt syn , og dårligt syn om natten . Disse problemer er ofte correctable med ekstra operation eller løsninger som øjendråber .

Advarsel

Patienter har typisk sløret syn umiddelbart efter LASIK øje kirurgi og en brændende eller kløe fornemmelse , der kunne provokere dem til at gnide deres øjne . Det er vigtigt ikke at gnide øjet , der blev opereret , men da dette kan flytte flappen , så det ikke healing og nødvendiggør yderligere behandling . Ubehaget ved at forsvinde efter ca 3 dage .

Overvejelser

LASIK øje kirurgi måske ikke være en god mulighed for flere grunde udover sundhedsspørgsmål. For eksempel er der ingen langsigtede historiske data til at fastslå sandsynligheden for visse komplikationer som følge , kan omkostningerne dog være uoverkommelige , fordi mange sygesikring planer ikke dækker proceduren , og nogle erhverv forbyder ansatte at følge en refraktiv kirurgi . Operationen er heller ikke godkendt til patienter yngre end 18 år .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------