Position: sygdoms > 2 >

virkningerne af fedmekirurgi

   Fedmekirurgi , bedre kendt som vægttab kirurgi , kan virke som den magiske løsning for fedme . Selv om denne større operation har vist sig at resultere i høje vægttab og en reduktion af nogle sundhedsspørgsmål , har det også vist sig at skabe nye sundhedsspørgsmål for de mennesker , der vælger at gennemgå vægttab kirurgi . Der er flere effekter til at overveje , inden du beslutter fedmekirurgi er det rigtige valg for dig

Vægttab


Det er bestemt resultat for fedmekirurgi patienter er vægttab . Ifølge National Institutes of Health , dette sker fordi maven er blevet mindre , hvilket betyder, patienterne kan spise mindre mad , og fordi en del af tyndtarmen er fjernet , så de optager færre næringsstoffer og kalorier fra maden , de spiser . Vægttab er normalt hurtigere lige efter operationen , fordi patienten er på en flydende eller puré fødevarer kost . Vægttab gradvist bremser , når fast føde er indført , og den resterende del af maven begynder at strække og øge , som tillader en person at spise mere mad per måltid . Nogle mennesker vil måske bemærke , at de stopper tabe eller begynde at genvinde den vægt, de mistet flere år efter operationen .

Fejlernæring


Fordi en stor del af maven og tyndtarmen er fjernet , at organet ikke længere optager næringsstoffer som det var hensigten. Ifølge National Institutes of Health , kan det føre til fejlernæring og sygdomme som blodmangel eller osteoporose . Anæmi er et resultat af absorberende mindre jern , og osteoporose er et resultat af absorberende mindre calcium . Andre vigtige vitaminer og mineraler er også mindre sandsynligt, at blive absorberet i rette mængder , hvilket fører til hudforandringer , hårtab eller andre symptomer .

Nedsat risiko for sygdom


Visse sygdomme kan forbedres eller forsvinde helt efter fedmekirurgi . Fordi kroppen er absorberende færre næringsstoffer , herunder sukker , en person med type II diabetes kan opleve, at han ikke længere har problemer med sit blodsukker , løse sygdommen . Ifølge National Institutes of Health , vægttab kan også forbedre højt blodtryk , og ændringer i spisevaner forårsaget af operationen , kan også bidrage til at reducere højt kolesteroltal .

Øget risiko for sygdom

En person , der har gennemgået bariatriske kirurgi er mere tilbøjelige til at udvikle galdesten . Nogle kirurger kan anbefale at have galdeblæren fjernet forud for fedmekirurgi at forhindre dette problem . Der er også en øget risiko for at udvikle nyresten efter fedmekirurgi . En person , der har gennemgået vægttab kirurgi kan også risikere en stigning i gastritis , som er en betændelse i foret på maven .

Kronisk Digestion Spørgsmål

De fleste mennesker , der gennemgår fedmekirurgi vil opleve fordøjelse spørgsmål såsom opkastning eller diarré som deres kroppe tilpasse sig ændringerne i fordøjelseskanalen . Nogle patienter kan have kroniske problemer med visse fødevarer , såsom sukker og alkohol , får dem til at kaste op . Andre kan have , hvad der betegnes som " dumping syndrom ". Ifølge National Institutes of Health , er dette syndrom et resultat af fødevarer ikke bliver fordøjet på grund af den forkortede tarmkanalen . Dette medfører delvist fordøjet mad til at indtaste tarmen , hvilket kan resultere i kronisk diarré og meget ildelugtende afføring .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------