Position: sygdoms > 2 >

Hvad er fordele og ulemper ved en delvis hysterektomi ?

   En delvis hysterektomi refererer til medicinsk mærket subtotalen hysterektomi . I en delvis hysterektomi , er det kun lægen fjerner livmoderen , forlader æggestokkene , æggelederne og livmoderhalsen på plads . Læger udføre denne procedure , enten gennem en stor mave snit eller via tre mindre incisioner ved hjælp af laparoskopi . I laparoskopisk partiel hysterektomi , så kirurgen skærer livmoderen i tynde strimler , så det passer gennem de små indsnit

Pros


Sammenlignet med andre former for hysterektomi , subtotalen laparoskopisk hysterektomi har en kortere restitutionsperiode . Denne procedure er sommetider en ambulant kirurgi , betyder, at der er ingen der kræves overnatning . Det meste af tiden lægen kræver en one-night hospitalsophold efter en delvis hysterektomi for patient observation . Forlader livmoderhalsen i maj mindske risikoen for vaginal tørhed og blære dysfunktion på grund af hysterektomi kirurgi .

Ulemper


Fordi lægen ikke fjerner livmoderhalsen , celleprøve er det stadig nødvendigt for en kvinde , der gennemgår en delvis hysterektomi . Enhver kvinder, der havde en unormal celleprøve i fortiden har stadig risiko for livmoderhalskræft . Nogle gange kan en lille stykke af livmoderen er overladt ud over livmoderhalsen og kan forårsage let menstruation .

Overvejelser


Før hysterektomi , bør kvinder diskutere andre muligheder med deres læge . Forsøger altid mindre invasive alternativer først , hvis de i tilstrækkeligt omfang kan løse problemerne . I nogle tilfælde , som når livmoderkræft kan være til stede , kan hysterektomi være den eneste valg for at sikre et positivt resultat .

Advarsel

Delvis hysterektomi er en operation , og har risiko fælles for alle kirurgiske procedurer . Disse risici omfatter reaktioner eller allergi over for anæstesi og eventuelle indre skader fra de skarpe instrumenter , der anvendes til at skære ud i livmoderen .

Alternativer

Alternativerne til en hysterektomi procedure afhænger helt af , hvorfor hysterektomi er nødvendig . Hvis unormal blødning er årsagen til hysterektomi , uterus ablation , prævention eller en intrauterin enhed ( IUD ) er almindelige alternative valgmuligheder . Ved alvorlige kramper , er andre valgmuligheder livmoder ablation , IUD , prævention eller smertestillende medicin . For unormale livmoderslimhinden eller cervikale problemer , fjernelse af bare de ramte væv er et levedygtigt alternativ.

Forebyggelse /Solution

For at sikre , at en hysterektomi er det bedste valg , finde en troværdig læge . En god og erfaren kirurg kan minimere ardannelse fra proceduren, og er mindre sandsynligt, at uheld skære andre organer . Hvis du er usikker omkring hysterektomi , søger en second opinion for at afklare situationen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------