Position: sygdoms > 2 >

brystkræft kirurgi genoptræning øvelser

   Enhver form for invasiv behandling af brystvævet påvirker musklerne under og omkring det . Operation for at fjerne brystet eller endda blot at punktafgiftspligtige en klump er et sår på det område , der skaber inflammation . Vi har alle oplevet betændelse fra forstuvninger , sår og rifter. Hævelse og ubehag , at det skaber er en naturlig del af healing . Men når det forhindrer os i at bevæge sig frit , er vi nødt til at tage skridt til at sikre de angrebne led ikke bliver låst eller frosset i position

Om Øvelser


Dit mål , efter en operation , er at begynde at flytte igen , så din skulder ikke låse ind i en position . Din kirurg , eller hans personale , vil højst sandsynligt vise øvelser for dig at gøre , begyndende sædvanligvis indenfor de første par dage af din operation . Disse vil i første omgang bestå af et par enkle arm og skulder bevægelser til at hjælpe dig med at bevare fleksibiliteten . Han kan fortælle dig at stå oprejst foran en mur , hvilket placerer spidsen af fingrene på de berørte arm og skulder på væggen og langsomt gå dem op , hver dag at nå lidt højere , end du havde dagen før . Det er rigtigt, at hvis du har nydt regelmæssig motion før din operation , vil dine muskler være i bedre stand , end de ville være , hvis du havde været stort set stillesiddende .
Efter operationen skal du huske at holde din træning rutiner , de første par uger , langsomt og blide , for at undgå blå mærker og skader den kirurgiske område . Dette gælder især , hvis du har haft en brystimplantat , da denne skal have lov til at løse i det tiltænkte plads . I dette tilfælde skal du undgå at nå over dit hoved , eller øvelser , der involverer at skubbe og trække med armene , indtil din kirurg fortæller dig det hele er rigtigt at gøre dem .
Skulder ruller sandsynligvis være blandt de første øvelser vil du blive rådet til at gøre . Du kan gøre disse , når du enten sidder ret op og ned i en behagelig stol , eller stående oprejst . Du langsomt hæve og sænke dine skuldre , og cirklen dem frem og tilbage . Bruger ca et minut med hver cyklus bevægelighed , og husk at trække vejret og slappe af mens du gør disse . Vi har lært fra Yoga , at ånde er nok det vigtigste aspekt af enhver øvelse .
En anden øvelse kan du rådes til at gøre , er den forreste bar elevator . Der er mange ting omkring dit hus, du kan bruge til denne øvelse , herunder en rullet op håndklæde , et værft pind , eller en savede kosteskaft . Næsten alt vil gøre , så længe det er let at holde på og omkring to og en halv til tre meter lang . Dette er ikke en vægttræningsøvelser , så du skal ikke vælge noget, der vil være tung for dig at løfte . Det er meningen, at hjælpe med at genopbygge og bevare frihed bevægelse i din arm og skulder . Du begynder ved at stå oprejst , og med armene lige og skuldrene tilbage , du langsomt hæve og sænke staven . Udånder som du løfter , rejser det så højt som du nemt kan , hold at stille op til et par sekunder , slappe af og langsomt sænke stick . Mange mennesker er overraskede over , hvordan ondt det er de første par dage efter operationen . Men blid vedholdenhed vil betale sig , når du genvinde din følelse af kontrol over din krop , og mobilitet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------