Position: sygdoms > 2 >

historien om skoliose kirurgi

   Skoliose , en side til side krumning af rygsøjlen , oftest bliver mærkbar i løbet af ungdomsårene og forekommer oftere hos kvinder end hos mænd . Kirurgisk behandling for scoliose har oplevet mange ændringer gennem hele sin historie . Den grundlæggende forudsætning er dog , er forblevet den samme : at bringe rygsøjlen til sin mest lige mulig position , sikre den rettede ryggen ved hjælp af en eller flere stålstænger , og sikring hele eller en del af rygraden i det kirurgiske område . Ifølge Mayo Clinic , Skoliose kirurgi " er en af de længste og mest komplicerede ortopædkirurgiske indgreb på børn . " Operationen er også udført på voksne , men ikke så ofte

Hvornår er Kirurgi Påkrævet


? Når forfriskende er ineffektiv eller spinal krumning fortsat fremskridt efter patientens vækst er afsluttet, kan kirurgi være nødvendigt at stoppe kurvens progression . Kirurgi er normalt anbefales for unge og voksne , hvis vækst er afsluttet, og hvis største kurve er mindst 40 til 50 grader . Patienter udvikler typisk en mindre , modsat kurve under den store, etablering af et " S " form . Kirurgi kan anbefales til en voksen med en kurve på mindre end 40 grader , hvis hun oplever en stor smerte .

Harrington Rod Kirurgi


Meget tidligt skoliose korrektion kirurgi anvendes en Harrington Rod og spinal fusion , som er udviklet af Paul Harrington i 1950'erne . En enkelt ufleksibel stålstang sikrede rettede ryggen , med ben fra patientens egen hofte kørt ind i rygsøjlen rum til at stimulere en fusion . Denne operation blev udført kun bagtil ( fra bagsiden ) og forårsagede patienten til at miste enhver fleksibilitet fulde længde fusion . Det var effektiv, hvis fusion blev en succes , men gjorde det ikke muligt så meget korrektion , som de nuværende metoder gør . Operationen varede mellem 8 og 12 timer , hvilket resulterer i ret store blodtab .

Inddrivelse Så


Recovery var langsom og besværlig , med patienten sengeliggende i op til tre måneder, seks måneder i en full body støbt fra halsen til under hofterne , og yderligere seks måneder i en hård plastik jakke ligner nutidens Wilmington tandbøjle . Patienter med store fusioner oplevet nogle problemer på grund af manglende fleksibilitet , og nogle havde senere problemer med lav ryg og ben smerter på grund af degeneration af diske under fusion .

To Rods

I midten af 70'erne , var den Harrington metoden ofte udføres ved hjælp af to stænger i stedet for en til at rette både øvre og nedre kurver , hvilket giver større fleksibilitet på grund af den mindre involverede fusioner . Patienterne blev opfordret til at begynde at gå blot få dage efter operationen , og kroppen kastet var meget reduceret i størrelse .

CD Rods

I 1984 udviklede franske kirurger Ives Cotrel og Jean Dubosset CD stænger eller Cotrel-Dubosset instrumentering teknik , også udføres fra bagsiden . I denne procedure , kroge to metal stænger og eller skruer er fastgjort til hver sin side af rygsøjlen og justeret for at glatte det . Knoklet materiale til fusion kunne høstes fra hoften , hoftebenskammen på forsiden af bækkenet , patientens ribben , eller en allograft fra en afdød donor . En række af patienterne havde problemer med den oprindelige pedicle skruer, der anvendes med denne teknik , men problemet blev rettet med en relativt mindre revision . Denne operation er stadig i brug i dag . De fleste patienter kræver kun seks dage efter indlæggelsen , får lov til at gå næsten umiddelbart efter kirurgi og ikke kræver brug af enhver form for post -operative bandage . Patienter med få buede ryghvirvel måske ikke engang har nogen mærkbar reduktion i deres fleksibilitet .

Andre Approaches

Variationer af CD teknik har udviklet sig over tid , herunder anvendelse af anterior ( fra forsiden ) kirurgi og kombination anterior-posterior teknikker . Den forreste tilgang benytter et snit , der følger et ribben og ender i en nord-syd retning over navlen , så kirurger lettere adgang til ryghvirvel i nærheden af taljen . Den mest almindelige anvendte metode er stadig den bagre tilgang, men kirurger har haft stor succes med den forreste metode for nogle kurve typer .

Recent Advances

En teknik der nu anvendes af Mayo Clinic kirurger til at rette kurver i små børn, der stadig vokser . Den beskæftiger brugen af to stænger placeres parallelt med hinanden på hver sin side af rygsøjlen , med justerbar midterparti , der kan forlænges i en ambulant procedure som barnet vokser . Denne procedure er designet til at give midlertidige korrektion under den stigende år for små børn , hvis kurver er svære nok til at stunt barnets vækst og /eller muligvis konsekvenser hans hjerte og lunger . Yderligere tiltag , såsom endoskopisk og video-assisteret thoracoscopic kirurgi ( VATS ) er også i brug i begrænsede tilfælde , da denne operation fortsætter med at udvikle sig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------