Position: sygdoms > 2 >

hvad er en tympanoplasti ?

   Tympanoplasti er en kirurgisk procedure, der reparerer skader på trommehinden ( trommehinden ) . Trommehinden kan blive punkteret som følge af kroniske infektioner eller fysiske traumer , som f. eks en eksplosion eller indsættelse af en skarp genstand ind i øret . Lægerne plejer ikke umiddelbart køre på trommehinden , hvis det bliver punkteret på grund af traumer . Det er tilladt at helbrede sig selv , og hvis det ikke så operation er udført . Nogle gange kan knoglerne i det indre øre også være beskadiget på grund af infektion eller traumer og kan kræve tympanoplasti .

Procedure


Afhængig af omfanget af skaderne på trommehinden , kan tympanoplasti enten ske via øregangen eller ved at foretage et snit lige bag øreflippen . Det tager ca en time , hvis det gøres via øregangen og op til tre timer, hvis sker via en snit . Selve proceduren består i at tage væv fra patientens ydre øre brusk eller en blodåre og bruge dem som grafts , der anvendes til punkteret område af trommehinden . Hvis grafts ikke er tilgængelige fra patienten derefter nogle syntetiske materialer kan bruges i deres sted

Typer


Der er tre knogler i mellemøret . den stapes , Malleus og ambolt . Der er fem typer af tympanoplasti , med hver type afhængig intensiteten af skaden og knogler , der kræver reparation . Når proceduren kun omfatter reparation af punkterede trommehinden , kaldes det type I tympanoplasti eller myringoplasty . Når den procedure indebærer reparation af en punkteret trommehinden samt mallues , kaldes det type II tympanoplasti . Type III tympanoplasti er nødvendig, når to indre øre knogler er beskadiget , og stapes skal podes for at beskytte knoglerne . Type IV tympanoplasti er nødvendig , når der er betydelig skade på stapes , men det er stadig mobil . Når stapes er helt ødelagt og kræver en omfattende reparationer , er den procedure, den såkaldte type V tympanoplasti .

Efterbehandling


tympanoplasti er generelt en ambulant procedure , som kræver lokal eller generel anæstesi , alt efter arten af operationen . Patienten er udskrevet fra hospitalet inden for 2-3 timer efter operationen . Patienten skal tage et kursus af antibiotika og mild smertestillende medicin. Øret er inspiceres efter ti dage og derefter efter tre uger for at se , hvordan transplantat kommer langs .

Risici

tympanoplasti lykkes i 90 % af tilfældene og resulterer i en fuldstændig lindring af smerter og symptomer på infektion . Der kan være nogle mindre høretab . Patienten kan opleve anfald af svimmelhed for omkring en uge efter operationen . Hvis transplantatet ikke ---- det ikke i færre end 5 % af tilfældene ---- der kan være yderligere tab i at høre .

Forholdsregler

Det anbefales, at patienter , der har gennemgået tympanoplasti afstå fra overdreven fysisk aktivitet i to til tre uger efter operationen . Patienterne bør også undgå at komme i øret våd eller blæser deres næse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------